Dnes Prague Edition

Rock for Churchill láká na syna Boba Marleyho

-

VROUTEK Festival Rock for Churchill, který se dnes a zítra koná ve Vroutku na Lounsku, se letos rozrostl a poprvé nabídne hudbu na třech pódiích. Hlavními taháky jsou kapely Irie Révoltés a Peter Bjorn and John nebo Ky-Mani Marley.

Charizmati­cký zpěvák, multiinstr­umentalist­a, producent a herec je synem reggae legendy Boba Marleyho a tenisové šampionky Anity Belnavis. Za svou více než dvacetilet­ou kariéru vydal Ky-Mani Marley sedm studiových alb a dal světu hity Warriors, Dear Dad, One Time či Fell in Love. „O reprezenta­nta Marleyho klanu jsme usilovali dlouhá léta,“přiznávají pořadatelé.

Švédské indie-popové trio Peter Bjorn and John se do Česka vrací po osmi letech. Posluchači si je nejspíš spojí s písní Young Folks, která v roce 2006 obletěla svět a která pro kapelu znamenala přelom v kariéře. Mimo jiné se objevila na soundtrack­u sitcomu Jak jsem poznal vaši matku. Němečtí revolucion­áři Irie Révoltés letos na podzim hodlají ukončit svou bohatou kariéru.

Z domácích kapel se představí J.A.R., Tata Bojs, Priessnitz či Gaia Mesiah, která na Rock for Churchill vystoupí exkluzivně jako na jediném festivalu v Česku.

Předprodej dvoudenníc­h vstupenek za tisíc korun končí v 10 hodin, na místě potom permanentk­u pořídíte za 1 100 a jednodenní lístek za 750 korun. K domácké atmosféře přispívá i fakt, že stanování je na Rock for Churchill zdarma, platí se pouze parkovné. (vah)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia