Dnes Prague Edition

Zběsilou jízdu skončil řidič zničením šesti aut

-

Na střeše

DEJVICE Šest aut a několik dopravních značek naboural řidič, který v úterý večer nezvládl v Dejvicích svůj vůz. Podle svědků mnohonásob­ně překročil povolenou rychlost a ztratil nad autem kontrolu.

Nehoda se stala v úterý ve 22.40. Řidič jel Jaselskou ulicí ve směru z ulice Pod Kaštany a nezvládl řízení. Poté narazil do šesti aut a okolních dopravních značek.

„Na všech vozech byla způsobena hmotná škoda, která se vyšplhala k 360 tisícům korun. Nehoda se obešla bez zranění,“řekl mluvčí policie Jan Daněk. „Řidič byl uznán vinným z dopravní nehody, protože nepřizpůso­bil řízení svým schopnoste­m, stavu vozidla a předvídate­lným okolnostem. Byla mu uložena pokuta,“doplnil.

Nejzničeně­jším autem byla octavia, která skončila na střeše. „Štěstí bylo, že po ulici zrovna nikdo nešel a že už byla zavřená zahrádka restaurace. Ta je metr nebo dva od místa, kde jsem parkovala a odkud moje auto po nárazu vylétlo,“řekla majitelka auta.

Po nárazu rozjetého auta škodovka přelétla třímetrový chodník a zastavila se až o zeď domu. Majitelka před srážkou slyšela až do bytu kvílení gum, ale nijak zvlášť ji to nepřekvapi­lo. „Tady jezdí auta strašně rychle pořád, zvlášť v noci, když už není takový provoz.“

Až když šla o čtvrt hodiny později vyvenčit psa, viděla blikající policejní vozy a několik zničených aut. Všimla si, že její auto není tam, kde ho zaparkoval­a. „Pak už jsem jen nevěřícně zírala, že skončilo na střeše u zdi domu.“

Podle některých lidí na místě musel řidič na povolené padesátce překročit rychlost snad o sto kilometrů v hodině. Zatáčka ho vynesla do protisměru a auto už nezvládl. To však zatím nikdo nepotvrdil.

Lidé, kteří v oblasti žijí a stěžují si na auta, jejichž rychlost nikdo neměří, doufají, že úterní nehoda to změní a policie tam bude rychlé řidiče pravidelně kontrolova­t. (amu)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia