Dnes Prague Edition

Tuna marihuany z Prahy byla k dostání po celé Evropské unii

-

PRAHA Tři muži ze Srbska na dálku šéfovali tři obrovské pěstírny konopí v Praze a ve středních Čechách. O rostliny se tam starali čeští vyškolení zahradníci. Desetičlen­ný gang pak prodával tuny marihuany po celé Evropské unii.

Srbové si v Praze pod změněnou identitou pronajali rodinné domy, které zařídili jako pěstírny. Domy byly vybaveny nejmoderně­jší technologi­í pro vnitřní pěstování rostlin. Tisíce rostlin konopí s vysokým obsahem psychotrop­ních kanabinoid­ních látek sklízeli nejméně čtyřikrát ročně. Odhadem tak mohli vypěstovat kolem jedné tuny marihuany.

Obrovské pěstírny policisté zajistili v Suchdole, Horních Počernicíc­h a v Újezdu nad Lesy. „Bylo zde velké Úroda množství hnojiv, semen konopí, asi tři tisíce rostlin netechnick­ého konopí a dvě stě kilogramů sušiny marihuany,“uvedla mluvčí Národní protidrogo­vé centrály Barbora Kudláčková.

Tři cizince policie stíhá na území Srbska, a to pro zločinné spolčení a praní špinavých peněz z prodeje marihuany v České republice.

Obvinění nakupovali nemovitost­i, auta a různé firmy v Srbsku. Tamní policie zajistila 160 tisíc eur, tři automobily, sedm bytů, diskotéku a kavárnu. V České republice policisté stíhají sedm členů gangu. Tři z nich jsou ve vazbě. „Obviněným hrozí v případě prokázání viny a odsouzení za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotrop­ními látkami a jedy až dvanáctile­té vězení,“dodala Kudláčková.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia