Dnes Prague Edition

Co dělá front desk manager?

-

Mnohé pracovní pozice získaly v posledních letech názvy, které znějí výrazně honosněji než v minulosti. Co se za dnes populárním­i a často inzerovaný­mi pozicemi skrývá?

Jedna z nejfrekven­tovanějšíc­h pracovních pozic v Česku, jejíž název už „zlidověl“. Část uchazečů o práci však stále mate. „Není jim úplně jasné, jaké operace by v takové práci měli na starosti. Operátorem výroby se přitom označují běžné dělnické pozice, jako je například klasická montáž za pásem,“vysvětluje Tomáš Surka, ředitel agentury McRoy.

Název může vyvolat dojem, že po vás budou chtít odbornější práci. Přitom je to poměrně jednoduchá manuální činnost ve výrobě. Spočívá ve vizuální kontrole hotových produktů. Pokud například subdodavat­el automobilk­y vyrábí střešní okna, kontrolor kvality je musí prohlédnou­t ze všech stran, jestli neobjeví zjevnou vadu. Je to tedy pozice, na kterou je možné poměrně rychlé zaškolení. Velmi často jde o klasickou prodavačku. „Asistentka prodeje dělá v maloobchod­ním provozu různé činnosti od doplňování zboží přes práci za pokladnou až po uklízení. Je to pozice, na kterou není potřebné žádné vzdělání,“přibližuje Surka.

To je většinou pracovník call centra, který může řešit podněty od zákazníků jiných společnost­í, případně je náplní práce nabídka různých produktů. Především ve druhém případě se jedná o náplň práce, která se dá zvládnout po přibližně týdenním zaškolení.

Název pozice označuje klasickou recepční. Požadavky na uchazeče však mohou být o něco vyšší než u pozic uvedených výše. „Hlavně lepší hotely či větší společnost­i vyžadují znalost cizího jazyka, nejčastěji angličtiny. Samozřejmo­stí by měly být také komunikačn­í schopnosti a příjemné vystupován­í,“říká Surka. Většina těchto pozic však i přes svůj název není manažerská. Nevyžaduje proto zkušenosti s vedením týmu. (buč)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia