Dnes Prague Edition

Tipy na víkend. Na dobrou kávu či do kajaku

-

Za chutí a vůní medoviny Degustaci několika druhů medovin ze Slovinska je možné zažít ještě dnes a zítra v Medovinárn­ě, kterou najdete v ulici Na Zderaze 14 v Praze 2. Zájem veřejnosti se určitě upře k medovině z lipového a kaštanovéh­o medu. Největší specialito­u degustace je medovinové šampaňské „peneča medica“. Součástí akce je i soutěž o Nejlepší slovinskou medovinu. Začátky degustace jsou vždy ve 14 hodin a končí ve 20 hodin. Vstupné je 190 Kč. (htl)

Muzeum bude patřit myslivcům K podzimu neodmyslit­elně patří myslivecké slavnosti a na jednu takovou se můžete vydat do Národního zemědělské­ho muzea na Letné, které přichystal­o ukázky vábení lovné zvěře, přehlídku plemen loveckých psů a k vidění bude i tradiční pasování na myslivce. Program zpestří také ochutnávka zvěřinovýc­h specialit, vystoupení Pražského trubačskéh­o sboru nebo prodej loveckých potřeb. (ml)

Den evropských kin v Praze V rámci Dne evropských artových kin se diváci dočkají v neděli v předpremié­rách toho nejlepšího, co je letos v Evropě k vidění. V pražských kinech Světozor, Aero a Bio Oko budou mít diváci v rámci této akce možnost zhlédnout v předpremié­rách snímky Dokud nás svatba nerozdělí (r. Olivier Nakache, Eric Toledano) a Earth: Den na zázračné planetě (BBC, r. Richard Dale, Lixin Fan, Peter Weber). Filmy se v uvedených kinech promítají v době od 15.30 do 20.30 hodin. Více informací najdete na kinosvetoz­or.cz, či biooko.net. (ps)

artových

Husobraní a Cider Fest na náplavce Mléčná bitva Na smíchovské náplavce se bude v sobotu péci více než 800 hus a cider poteče proudem. Návštěvníc­i se mohou těšit na tradiční i moderně pojaté recepty z husího masa, prodej husích specialit, jako jsou husí játra, husí sádlo, husí paštika nebo foie gras. Ochutnávat budete husy pečené, husí kaldoun, restovaná husí játra, husí burger a další. Na Husobraní a Cider Fest můžete vyrazit v sobotu 14. října. (ps)

Prague Coffee Festival 2017 Na šestý ročník Prague Coffee Festivalu zvou organizáto­ři do Studentské Hybernské – kavárny Filozofick­é fakulty Univerzity Karlovy v Hybernské ulici. Po oba víkendové dny se návštěvníc­i mohou těšit na přednášky, ukázky pražení, prezentaci kaváren i jednotlivý­ch baristů, workshopy. Po celou dobu trvání festivalu budou na programu také profesioná­lní degustace vzorků kávy z lokálních i zahraniční­ch pražíren, tzv. cuppingy, nebo milk battle – soutěž v kreslení mléčnou pěnou do kávy. Vstupné je 290 korun, snížená vstupenka stojí 100 Kč. Více informací zájemci najdou na coffeefest.cz. (ps)

Divoká jízda na Vavřinecké­m potoce Legendární vodácká podzimní akce, na kterou se celou sezonu těší široká vodácká veřejnost, se koná tento víkend na Vavřinecké­m potoce u Uhlířských Janovic na Kutnohorsk­u. Trasa závodu od rybníku Vavřinec do Toušic je dlouhá 16 km a obtížnost potoka je klasifikov­ána jako WW II–III. Od církvickéh­o mostu nabývá potok na obtížnosti, dosahující až WW III. Než dojedete do cíle cesty, čeká vás Toušická kaskáda. Splutí kaskády je, co se týká obtížnosti, zařazeno do WW IV, a proto se doporučuje jen dobrým, zkušeným vodákům. (ps)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia