Dnes Prague Edition

Dostihy v Chuchli ozdobí duel Váni s Chaloupkou

-

PRAHA Vrcholem nedělního programu na závodišti ve Velké Chuchli bude třetí ročník Agrofert Velké národní o Pohár Josefa Váni, klasické steeplecha­se (bez oranic a příkopů) na 4 500 metrů o jeden milion korun. Největší hvězdou je pětiletý valach Capferret, který v červnu dokázal vyhrát významný dostih v Paříži a na českém území se představí vůbec poprvé.

Mezi jeho devíti soupeři jsou i dva zahraniční hosté, polská klisna Isuzu a švédský účastník Hightower. Capferreta povede jeho stálý žokej Jaroslav Myška, který vyhrál i oba předchozí ročníky tohoto dostihu.

Hlavním bodem rovinové části programu bude 15. Memoriál Harryho Petrlíka (1 600 m, 100 tisíc korun) pro tříleté a starší klisny, v němž je vysokou favoritkou držitelka titulu Kůň roku 2016 Dally Hit, jež pravděpodo­bně absolvuje poslední dostih na chuchelské dráze.

Pořad osmi dostihů, který zpestří i duel legend Velké pardubické Josefa Váni a Václava Chaloupky v sedlech chladnokre­vných koní, začne ve 13 hodin.

MF DNES tipuje: I. Honey Bunny, II. Saul, III. Viktorie Vally, IV. Finále, V. Chuan Che, VI. Dally Hit, VII. Dylanka, VIII. Capferret. (jaš)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia