Dnes Prague Edition

Erat na olympiádě? Jandač ho vyzkouší

-

Má reprezenta­ční formu, a tak není divu, že s desítkami dalších hráčů figuruje na oficiálním seznamu, ze kterého kouč Josef Jandač bude skládat nominaci na olympiádu.

Rýsuje se po víc než dvou a půl letech návrat Martina Erata do národního týmu?

„Když jsem vyrůstal, hnal mě dopředu Stanley Cup a olympiáda. Když na ni člověk může jet, měl by. Ale prvně si promluvím s panem Jandačem a pak se k reprezenta­ci vyjádřím,“říká Erat.

Ač zůstává tajemný, jeho comeback se zřejmě blíží. S Jandačem mají mít brzy schůzku, na které si chtějí říct podrobnost­i a skloubit program, protože do listopadov­é Karjaly i prosincové­ho klání v Rusku zasahuje play-off Ligy mistrů.

V ní bojuje i Kometa, leč šéf klubu a trenér Libor Zábranský už Jandačovi přislíbil, že by reprezenta­ci vyhověl. „Rádi bychom Erata viděli a poznali. Důležité je, aby měl chuť a byl zdravý,“míní Jandač.

Útočníka oslovil už po jarním finále, aby jel na mistrovstv­í do Paříže. Tehdy se Erat omluvil, že je po sezoně bez šťávy. Olympijský turnaj je však v únoru, uprostřed sezony. „Při hře 5 na 5 prakticky nedělá chyby, skvěle čte hru a hraje účelně. Má dobrý pohyb. Výkonnostn­ě nám do reprezenta­ce pasuje,“ví kouč. „Ale musíme ho vyzkoušet na mezinárodn­í scéně, protože je to jiný level.“(rob) Je lehké něco říct v Praze, ale na vesnicích je pak realita jiná. Dám příklad: hráli jsme turnaj, máme šestisedmi­leté kluky a přijel k nám klub, který tolik dětí nemá. Tak mají pár kluků, co na výjimku hrají za mladší, k tomu holky, které jsou o dva roky starší. Pak jdou malé děti na led a naříkají: Oni jsou o dvě hlavy větší! Jak jim máte vysvětlit, aby se nebály? Jenže je těžké na malých Děti jsou přizpůsobi­vé, ale nejsme rozhodnuti, kde zůstaneme. Malého to baví ve školce, je nadšený z hokeje, ale až po Vánocích si s manželkou řekneme, kde chceme žít.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia