Dnes Prague Edition

Praha je krásná

-

Další duel Dokončení ze strany 22 Samozřejmě, jen ne moc vážně. Jsme země, kde je v politice hodně korupce, o tom se nikomu nechce povídat. Lepší je sledovat sport, držet se své profese. Politikům nechme jejich práci, sportovcům taky. Když to začalo, řešili jsme to každý den, sledovali jsme televizi, poslouchal­i rádio. Ale časem se vám o tom už mluvit nechce.

Jistě, byli tam hráči z východních regionů. I oni měli svoji pravdu. Ne, české zprávy moc nesleduju.

Nemůžu to komentovat, politiku nemám rád, už se o tom nebavme. Finále si pamatuju, jako by se hrálo včera. Brzy jsme vedli, pak se to otočilo, nám se podařilo vyrovnat na 2:2 a všechno jsme měli ve svých rukách. Bohužel jsme prohráli. V zásadě je to moje specialita, ale ve Slavii se mi to zatím nepodařilo. Snažím se, trénuju, chtěl bych udělat radost i fanouškům v Praze. Dal nám dva góly, na to se bohužel zapomenout nedá. Bojovali jsme o každý míč, svedli hodně soubojů. Zůstal mi v paměti jako dobrý hráč, kterého si po finále vzali do AC Milán. Výborný útočník, bombarďák. A teď je tady ve Villarreal­u, který je s ním ještě silnější.

Pomsta ne, to slovo nemám rád, ale odveta by to být mohla. Je tu nová výzva a my bychom chtěli uspět. V Liberci trénoval pan Šilhavý a byly to hodně těžké souboje. První zápas v Česku jsme začali dobře, vedli jsme 2:0, ale potom jsme trochu polevili a domácí vyrovnali. A v odvetě to bylo podobné. Když jsem přišel, hned mi říkal, že si na mě moc dobře pamatuje.

Po utkání se snažím vyměnit dres a víc se o to nestarám. To spíš otec.

Stoprocent­ně, jen si nepamatuju, od kterého hráče.

Bohužel ne. Dostali jsme dvě sady a ty jsem rozdal. Na výměnu nezbylo. Jsem mu vděčný a navždy ho budu mít v srdci. I když zbankrotov­al a hraje třetí ligu. Za jiný ukrajinský klub už bych hrát nemohl. Lehké to není. Každá země má svou mentalitu, mužstvo má jiné zákonitost­i, kterým se musím podřídit a přizpůsobi­t. Úkolem číslo jedna je jazyk. Musím se domluvit. Pracuju na tom. Je nám lépe, když jsme tu dva. Ale nejen to, máme tady ještě Jana Laštůvku, se kterým jsem sedm let hrál společně v Dněpru, to je velké plus.

Po domově se člověku stýská, ale je tady se mnou rodina, moji nejbližší, a tak se tu cítím skvěle. Líbí se mi Česko, Praha je krásné město, jsme tady spokojeni. Ani fotbalově si nemůžu stěžovat, hraje se tu dobrý fotbal, liga je zajímavá. S manželkou a dětmi, které tu chodí do školy. Ano, v Praze s námi žije i dcera a syn z prvního manželství. Moje bývalá žena žije s chlapcem a děvčetem v Moskvě.

Netáhne mě to domů, když tu mám rodinu. Jsem v Praze spokojený a ve Slavii mám svoji práci. Osmnáctile­tý hokejový talent Martin Nečas se dočkal. Poprvé po třech zápasech, které od začátku sezony strávil na tribuně, dostal šanci ukázat, že je připravený na vstup do NHL. V dresu Caroliny sice prožil vítěznou premiéru, ale jinak byl přes cennou výhru 5:3 na ledě Edmontonu ke svému výkonu kritický. „Byl to samozřejmě skvělý pocit hrát první zápas a užíval jsem si v tomto ohledu každé střídání. Hrál jsem ale špatně a na ledě jsem se necítil moc dobře,“řekl. Nečas odehrál dohromady šest minut a 54 sekund. (ČTK) Brankář Tomáš Vaclík podruhé za sebou udržel v Lize mistrů čisté konto a pomohl fotbalistů­m Basileje ve 3. kole základních skupin k důležitému triumfu 2:0 na hřišti CSKA Moskva. Pro Vaclíka to byla pátá soutěžní nula v řadě. Za Basilej nastoupil také další reprezenta­nt Marek Suchý. Český rozhodčí Pavel Královec pískal zápas Anderlecht - Paris St. Germain (0:4), v němž dal už svůj osmý gól v Lize mistrů osmnáctile­tý Kylian Mbappé. Žádný jiný teenager tolik branek v soutěži nedal, dosavadním maximem bylo sedm zásahů Patricka Kluiverta. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia