Dnes Prague Edition

Pozor, pálí Kabajev. Hattrick Rusa přinesl Bohemce tři body

-

JIHLAVA Hattrick během úvodních 22 minut v podání Jevgenije Kabajeva přinesl fotbalistů­m Bohemians tři body za včerejší výhru 4:2 v Jihlavě.

Klokani, kteří dosud měli nejhorší útok ligy, tak poprvé od dubna 2008 nastříleli v nejvyšší soutěži více než tři branky a v neúplné tabulce poskočili na šesté místo. Jihlava naopak zůstala poslední.

Kouč pražského týmu Martin Hašek už před týdnem prohlásil, že má Kabajev velkou formu.

A ruský útočník to potvrdil. Už v deváté minutě využil Urblíkovu chybu v rozehrávce a šel sám na gólmana Hanuše. Vůbec první střela v utkání skončila v síti. „Chtěli jsme zodpovědně bránit, snažili jsme se hrát na rychlé brejky, což se nám v duelu maximálně dařilo. Kabajevovi k hattricku gratuluji,“ocenil výkon svého hráče trenér Hašek.

Kabajev zkompletov­al svůj hattrick ve 22. minutě a postaral se tak o rekord ligy. Dosud nikdo od úvodního hvizdu tak rychle třikrát neskóroval. Nejrychlej­ší hattrick v historii však má na svědomí sparťan Horst Siegl, který v roce 1994 třikrát skóroval do sítě Dukly v rozmezí mezi 80. a 88. minutou.

„Po přestávce jsme nechtěli nechat soupeře nadechnout kontaktním gólem, bohužel se to stalo. Zlomová, byla 73. minuta, kdy Fryšták vychytal soupeře a Reiter z protiútoku rozhodl. Potom bylo cítit, že čtvrtá branka vzala soupeři chuť. V zápase jsme tahali za delší konec provazu a zaslouženě zvítězili,“hodnotil Martin Hašek.

Jihlava svými góly jen snižovala na 1:3 a 2:4. (prp, ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia