Dnes Prague Edition

Starostové si na sebe vsadili, vydělali statisíce korun

-

Sebedůvěra HOLEŠOVICE Ve volebním štábu Starostů a nezávislýc­h (STAN) pražské Chemistry Gallery v sobotu kolem 17. hodiny panovala velmi uvolněná atmosféra. Po hodinách nervů při průběžném sčítání hlasů už bylo konečně jasné, že strana překoná potřebnou pětiprocen­tní hranici a do Sněmovny nakoukne.

Pro mnohé odborníky to byl překvapivý výsledek, ani předvolebn­í průzkumy s touto variantou příliš nepočítaly. Jinak to ale vnímali Starostové, kteří v úspěch neochvějně věřili, což dokázali tím, že prosázeli vysoké částky ze svých úspor.

„Když byl ještě velmi výhodný kurz, vsadil jsem si dvacet tisíc korun. Před pár dny mi psala maminka, ať ještě vsadím sto tisíc, že se dostaneme. Tak jsem ji poslechl,“směje se Jan Lacina, který jako dvojka pražské kandidátky pro sebe mandát nakonec nezískal. Alespoň si vydělal několik set tisíc korun.

V této aktivitě nebyl ve STAN zdaleka jediný. Do sázkové kanceláře zašel také předseda pražské organizace Petr Hlubuček. „Téměř všichni jsme si vsadili nemalé částky z našich rodinných rozpočtů. A často to obnášelo velké diskuse, protože riziko tam samozřejmě bylo. I já jsem si vsadil, protože jsem našemu projektu věřil,“vysvětluje Hlubuček.

K sázce se mimo jiné přiznal i tiskový mluvčí strany Karel Kreml a ke stejnému kroku se údajně odhodlal i pražský a celostátní lídr Jan Farský. Veřejně to ale prozradit nechtěl. „To je soukromá věc každého,“dodal s úsměvem. (ml)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia