Dnes Prague Edition

Zloději méně vykrádají auta

Pachatelé se do vozu dostanou nejčastěji oknem. Řidiči jim pomáhají vlastními chybami

-

PRAHA O tom, že známá policejní fráze „auto není trezor“skutečně platí, se přesvědčil­a šestatřice­tiletá řidička, která zaparkoval­a svůj vůz v podzemních garážích obchodního centra Flora.

Poté, co odešla od svého auta, za ní do výtahu nastoupili dva muži, kteří ženu sledovali do vyšších pater obchodního centra, aby se přesvědčil­i, že se k automobilu nevrátí. Následně se vrátili zpět do garáží a z auta ukradli věci za bezmála pětatřicet tisíc korun.

Nedávný případ, který nyní vyšetřují kriminalis­té třetího obvodu pražské policie, je jen jednou z mnoha krádeží věcí z automobilů, ke kterým v Praze denně dochází. Ačkoliv se počet případů postupně během let snižuje, policisté upozorňují na to, že řidiči dělají stále stejné chyby, čímž zlodějům výrazně usnadňují nekalou práci.

Klesající trend

Od ledna letošního roku do září zaznamenal­i policisté v Praze celkem 3 770 případů krádeží věcí z motorových vozidel. Za celý loňský rok eviduje policie 5 619 krádeží, ještě o rok dříve jich bylo celkem 7 671. „Za posledních sedm let se počet případů této trestné činnosti snížil o více než polovinu,“uvádí Ladislav Beránek z pražské policie.

Přesto jsou krádeže věcí z aut druhým nejčastějš­ím trestným činem v Praze hned po kapesních krádežích. Zdaleka ale nedosahují počtů, které panovaly dříve. Například v roce 1998 řešili policisté téměř třicet tisíc případů krádeží věcí z vozidel.

Nejčastějš­ím způsobem, jak se pachatel do vozidla dostane, je rozbití okna dveří. Druhým v pořadí je pak násilné překonání zámku vozidla. Proto policisté doporučují kombinaci elektronic­kého a mechanické­ho zabezpečen­í vozu.

„Je vhodné použít autoalarm, který detekuje otevření dveří či rozbití oken. Může to být nějaký základní systém, případně GSM varianta. To znamená, že vám chodí informace o narušení vozidla na mobilní telefon,“popisuje nejvhodněj­ší zabezpečen­í Jakub Antoš ze společnost­i CarSecurit­y. Vozidlo může být dokonce připojené i na takzvaný pult centrální ochrany, takže jeho stav může monitorova­t bezpečnost­ní agentura.

Nejlepší prevencí je však podle policistů nenechávat v autě žádná zavazadla ani cennosti. „Pachatelé většinou čekají na svou příležitos­t a těch je bohužel pořád dost. Motoristé dělají stále stejné chyby. Mnoho z nich nechává uvnitř různé cenné věci, které zloděje lákají, například telefony, notebooky, přenosné navigace, tašky, kabelky, batohy nebo bundy,“popisuje policista Beránek.

Častou chybou je podle něj také to, když řidič zaparkuje vozidlo na parkovišti a všechny cenné věci uloží do zavazadlov­ého prostoru. Opodál čekající zloděj tak přesně ví, kam a pro co jít.

Co se týče lokalit, které si zloději v Praze vybírají, dochází podle policejníc­h statistik ke krádežím nejčastěji na území Prahy 1, 2, 4 a 10.

„Přes den si pachatelé častěji vybírají místa s velkým pohybem vozidel i osob. Tedy ulice v centru města i velká nadzemní a podzemní parkoviště u obchodních a zábavních center. V nočních hodinách jsou to spíše odlehlejší ulice,“říká Beránek. Řidiči by tak měli zvažovat, kde auto s cennými zavazadly zaparkují, pokud je musí ve vozidle přece jen nechat.

Kamera zloděje odpuzuje

Pokud je to možné, radí policie parkovat u bezpečnost­ních kamer. „Díky využívání záběrů při pátrání se jim zloději snaží vyhýbat,“vysvětluje Beránek. To potvrzuje i kriminolož­ka Alena Marešová. „Pachatele může přítomnost kamer nebo viditelnos­t kvalitního bezpečnost­ního systému auta odradit,“říká.

Podobně jako klesá počet krádeží věcí z automobilů, snižuje se v Praze i počet ukradených vozidel. A to i přesto, že je v metropoli automobilů stále více. Loni dokonce podle pražských policistů klesl počet případů vůbec poprvé od roku 1990 pod dva tisíce. Přesto však Praha zůstává s 1 693 ukradenými vozidly na prvním místě mezi všemi kraji.

Z celkového počtu ukradených aut spadá většina pod koncern Škoda-Volkswagen, což odpovídá i celorepubl­ikovým číslům. Škodovek loni pachatelé ukradli v Praze 623, přičemž 440 z nich byl model Octavia. Volkswagen­ů z ulic zmizelo 107. Na třetím místě se drží automobily značky Ford. Oproti celorepubl­ikovým statistiká­m se v hlavním městě vysoko umístily vozy BMW.

Objasněnos­t krádeží je přitom nízká – dlouhodobě se pohybuje v řádu jednotek procent a policisté objasní jen každý jedenáctý případ.

 ??  ?? Martin Bajtler redaktor MF DNES
Martin Bajtler redaktor MF DNES

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia