Dnes Prague Edition

Policejní vůz srazil dívku. Nehodu vyšetřuje inspekce

- — Robin Krutil

NOVÉ MĚSTO Policejní vůz srazil včera po druhé hodině ranní poblíž Masarykova nádraží jedenadvac­etiletou dívku. Utrpěla vážná zranění. Nehodu šetří Generální inspekce bezpečnost­ních sborů (GIBS).

Ke srážce došlo u tramvajové zastávky Masarykovo nádraží. Na redakci iDNES.cz se obrátil muž, který byl svědkem nehody, když čekal na noční linku 911. „Protože pršelo, šel jsem se schovat pod střechu. Na zastávce jsem viděl jít mladou holku. Pak přijel autobus, za ním jsem slyšel rychle jedoucí auto a za chvilku jsem viděl tu holku, jak letěla a spadla na zem. Z auta vyběhli policisté a začali jí pomáhat,“popsal Alexandr Kuzmenčuk. Samotný střet vozu se ženou podle svých slov neviděl. „Ale bylo tam jen to policejní auto a autobus, který stál na zastávce,“uvedl.

Střet policejníh­o auta s chodkyní potvrdila mluvčí policistů Andrea Zoulová. „Bližší informace nemohu poskytnout. Protože jde o nehodu policejníh­o auta, převzala si případ GIBS,“podotkla Zoulová.

Podle svědka do pěti minut přijelo na místo několik policejníc­h vozů, až po nich s odstupem dorazila záchranka. „Viděl jsem, jak se policisté, kteří přijeli, snažili jednoho z nich uklidnit, protože byl hodně nervózní. Asi to byl řidič,“řekl Kuzmenčuk.

Záchranáři ženu ošetřili, zajistili jí dýchací cesty a napojili na umělou plicní ventilaci. „Potom ji předali k další péči do motolské nemocnice na anesteziol­ogicko-resuscitač­ní oddělení s mnohačetný­mi poraněními, mimo jiné hlavy,“sdělila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Informace o stavu zraněné ženy motolská nemocnice včera neposkytla.

 ?? Foto: A. Kuzmenčuk ?? První pomoc Policisté pomáhají zraněné dívce.
Foto: A. Kuzmenčuk První pomoc Policisté pomáhají zraněné dívce.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia