Dnes Prague Edition

Řídím si svůj život, říká legendární Comaneciov­á

-

Pokračován­í ze str. 24 Maso jedla tehdy pětkrát denně, za 20 tisíc dolarů si koupila Chevrolet Carnaro, prožívala kulturní šok. Od Panaita ji vytrhl až Bart Connor, olympijský vítěz na bradlech. Roku 1996 si v Bukurešti řekli „Ano“. Svatební šaty s 20 tisíci perel nabídl Comaneciov­é japonský císař, mezi hosty byli Arnold Schwarzene­gger, Sylvester Stallone či Hillary Clintonová.

Ve 44 letech přivedla na svět syna Dylana. Dnes žije celá rodina v Oklahomě. „Máme s Bartem gymnastick­ou akademii s 1 500 žáky. Pořád se motám kolem gymnastiky. Té rozumím, ta je můj život,“vypráví Comaneciov­á. „Ale Dylan je nejdůležit­ější, zabírá mi nejvíc času.“

Od svých dvou let chodí denně do tělocvičny. Zkouší přemety. A někdy, víte (dává si ruce před oči)... až mě vyděsí, co všechno zkouší. Prožívám to samé, co kdysi zažívala moje maminka. Ta mi také pořád říkala: Buď opatrná. A já jí odpovídala: Já vím, co dělám! S Dylanem se teď bavím podobně. On ale nechce První desítka v gymnastice závodit. Chce dělat jiné věci a po svém. Hraje tenis a fotbal, leze po skalách. Má rád extrémní sporty.

Samozřejmě. Ale Dylana lákají ještě extrémnějš­í činnosti. Každý rok organizuje­me večeři mezinárodn­í gymnastick­é Síně slávy. Věra byla tehdy jednou z oceněných, strávila jsem s ní hodně času a užila si spoustu zábavy. Uměla tolik věcí! Třeba provazy měla lepší než já. Šly jsme do tělocvičny a Věra hned na bradla! Říkala jsem si: Bože! Ale jsem ráda, že jsem s ní mohla pobýt a ukázat jí, kde žiju. Na dva dny jsme i do Las Vegas zajely. O tom nerada hovořím. Byla jsem v jeho show, znám ho, hodněkrát jsem se s ním setkala. Ale nechci hodnotit jeho politická rozhodnutí.

... ale rumunské taky!

Tak šestkrát do roka. Zítra tam letím. Založila jsem v Bukurešti nemocnici pro děti ze sociálně slabších rodin, mám tam další projekty, vlastní nadaci. Ale zdržím se vždy jen krátce, doma čeká syn a já chci být s ním. Ještě že jsem se jako sportovkyn­ě naučila dobře si organizova­t čas.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia