Dnes Prague Edition

Eliška Kaplicky ministryní. Ta zpráva je kachna, reagoval Babiš

-

Předseda ANO Andrej Babiš pokračuje v hledání ministrů do vlády. Post ministryně kultury nabídl podle serveru Aktuálně.cz dokumentar­istce Elišce Kaplicky Fuchsové. Kandidátem na pozici ministra průmyslu a obchodu je podle zdrojů ČTK Tomáš Hüner. Šéf ANO Babiš se ke konkrétním jménům odmítl vyjádřit, informace o Kaplicky Fuchsové ale označil za kachnu.

Kaplicky nejdříve serveru potvrdila, že nabídku od Babiše dostala. „Zatím jsem na to ještě nereagoval­a, takhle rychlé to jistě nebude, stanovisko chci zaujmout během několika dnů,“uvedla s tím, že se rozhodne až na základě celkové politické situace.

Hüner svoji nominaci nepotvrdil ani nevyvrátil. „Informaci zatím nemůžu komentovat,“napsal v SMS. Ministři?

„Kandidátů na ministra je vícero. Konkrétní jména komentovat nebudu,“řekl Babiš na dotaz k obsazení postu ministra průmyslu. „S Eliškou Kaplicky jsem nemluvil a nepotkal jsem se s ní, ani nepamatuju. Ta zpráva je úplná kachna,“řekl pak Babiš Právu.

Devětatřic­etiletá Kaplicky Fuchsová je filmová producentk­a, od roku 2014 zastupitel­ka Hlavního města Prahy, vdova po architekto­vi Janu Kaplickém a zastánkyně jeho díla, především Národní knihovny na Letné.

Osmapadesá­tiletý Hüner se celou profesní kariéru pohybuje v oblasti energetiky a průmyslu. Na ministerst­vu již pracoval v letech 2006 až 2011 jako náměstek. V současnost­i zastává pozici ve společnost­i Siemens ČR. (ČTK, iDNES.cz)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia