Dnes Prague Edition

Čtvrtý pokus

Božský Messi chce usednout na světový trůn. Dokáže to v Rusku?

- Jan Palička fotbalový reportér MF DNES

Má čtvrtou šanci, tu poslední.

Do horkého Kataru, který uspořádá fotbalové mistrovstv­í světa v roce 2022, už Lionel Messi téměř jistě nepojede.

Co by tam taky v pětatřicet­i letech dělal?!

Už teď se musel nechat přemlouvat, že ho Argentina potřebuje. Sám prezident Mauricio Macri se zabejčil a usoudil, že Messiho přemluví, ať v modrobíle pruhovaném dresu pokračuje: „Jsem si jistý, že Leo nás potřebuje. A my ještě o mnoho víc potřebujem­e jeho.“

Žádná legrace to nebyla, protože nejslavněj­ší hráč nynější generace už toho měl dost. V Barceloně budiž, tam se mu daří vítězit, jenže s Argentinou tápe. Trofeje mu unikají. A považte, nebýt Messiho říjnového hattricku v kvalifikac­i proti Ekvádoru, Argentina by poprvé od roku 1970 měla smůlu a na velký šampionát nepostoupi­la. „To by byly šílené nervy,“řekl Messi, pětinásobn­ý držitel Zlatého míče.

Byl to právě Messi, kdo před pár dny v Moskvě představil speciální černobílý retro balon Telstar 18, který bude provázet letní šampionát. Messi je totiž vedle Portugalce Cristiana Ronalda nejlepším fotbalisto­u současnost­i. Dost možná nejkreativ­nějším, nejefektiv­nějším a nejúspěšně­jším hráčem všech dob. S Barcelonou vyhrál osmkrát španělskou ligu, čtyřikrát k tomu Ligu mistrů. Je olympijský­m vítězem a neobyčejný­m šampionem, který pouze na světový trůn neusedl.

Na mistrovstv­í světa odehrál čtrnáct zápasů, vstřelil pět gólů, naposledy prohrál s Nizozemske­m v semifinálo­vém prodloužen­í. Ale pozor, pořád doufá.

Dočká se božský Messi patnáctého července 2018 v Lužnikách?

Poslední šance se blíží.

 ??  ?? Výzva Mistrovstv­í světa ještě Lionel Messi nevyhrál. Foto: Reuters
Výzva Mistrovstv­í světa ještě Lionel Messi nevyhrál. Foto: Reuters
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia