Dnes Prague Edition

Výhra číslo 14. Svět královny Viktorie

Proč se ve fotbalové lize hraje už jen o 2. místo?

-

Klopýtal, lezl po čtyřech a hrudníkem ryl do trávníku. Tak vehementně se plzeňský obránce Radim Řezník snažil vstřelit gól, až to dokázal. Z brankové čáry. Hlavičkou. Vleže! „Třešnička na dortu,“řekl. Moment ze sobotního večera byste mohli považovat za úsměvný rozruch z fotbalové HET ligy, pokud byste nic netušili o pohádkové jízdě plzeňské královny Viktorie. Ačkoli vyhrává jeden zápas za druhým a po víkendu svůj vlastní historický rekord posunula na úžasné číslo 14, stále nemá dost.

„Trenér Vrba nás nabádá, abychom zůstali pokorní a neuspokoji­li se. Tak poslouchám­e,“pousmál se Řezník po suverénním triumfu 4:1 na hřišti Slovácka.

Jeho vydřený gól na 2:0 budiž důkazem, že Plzeň uspokojená není. Mimochodem, Řezník čekal na ligovou trefu od listopadu 2014! Pak k tomu došlo: nejdřív musel Kolář neproměnit penaltu a Hrošovský vzápětí nevyužít dorážku. Teprve pak Řezník dostrkal míč tam, kam bylo potřeba. Brankář Heča by si díky báječným reflexům zasloužil, aby gól nepadl, ale vysvětlujt­e to hladovým tygrům z Plzně.

V součtu s minulou sezonou už vyhráli pošestnáct­é, čímž vyrovnali vlastní rekord před dvěma lety.

Plzni to holt šlape. Když to lehce přeženeme, tak na Slovácku neoplývala herní jistotou snad jen ve chvíli, kdy v aréně na deset minut zhasla světla a nehrálo se.

Takže: dokážete si za polovinou listopadu představit, že Viktoria projde celou sezonou vítězně? Anebo aspoň bez porážky? Sci-fi to není. Zatím má v čele třináctibo­dový náskok před druhou Olomoucí, mistrovská Slavia ztrácí další bod.

Plzeň se po návratu trenéra Vrby rozhodla, že bude hrát vlastní ligu. Přitom poslední krok proti Slovácku zvládla i bez svého nejvýkonně­jšího hráče, hrotový útočník Krmenčík nemohl hrát kvůli zranění. Viktorii nerozhodil­o ani to, že právě Slovácko ji před deseti dny během reprezenta­ční pauzy vyšťouchlo z domácího poháru.

„Pro mě je samozřejmě příjemné, že si dokážeme poradit se situací, která na první pohled moc dobře nevypadá,“kvitoval trenér Pavel Vrba.

Příště se Plzeň představí v Teplicích a podzim zakončí domácím duelem s Jabloncem. Za obvyklých okolností to bývají velmi kousaví soupeři, kteří si na Plzeň věří, jenže aktuálně se ligový vládce nehodlá s nikým příliš párat. Vyhrává díky technické bravuře, rychlosti, zkušenoste­m a sebevědomí.

„Máme super kádr, který má vnitřní sílu. A výborného trenéra, jehož pokyny plníme do puntíku,“poznamenal obránce Řezník.

„A žádnému soupeři nechceme dát ani čuchnout. Chceme mít titul co nejdřív,“výstižně dodal záložník Jan Kopic, hlavní postava sobotního zápasu. Dva góly vstřelil sám, jeden připravil a ještě zařídil penaltu. Nezastavit­elná Plzeň

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia