Dnes Prague Edition

„Tak jsem jednou prohrál. No bóže!“

-

Věřím si na deset procent. Možná i více,“říká Vratislav Kulhánek, bývalý manažer mladoboles­lavské Škody Auto a kandidát na prezidenta, když vchází do svého volebního štábu v Čestlicích u Prahy. V tu chvíli už je jasné, že přestřeluj­e. Je sečteno pět procent okrsků a Kulhánek je bezpečně poslední, nemá ani půl procenta hlasů. A víc mít ani do konce sčítání už nebude.

„Počkejte, až přijde Mladá Boleslav,“naráží jeden z členů na Kulhánkovu minulost ve vedení tamní automobilk­y. Škodovce šéfoval sedm let. Ani Boleslavšt­í ale čtyřiasedm­desátileté­ho manažera nezachráni­li – v okrese dostal jen 1,42 procenta hlasů a skončil třetí od konce. „Jsem nemile překvapen. Řada lidí mou kandidatur­u nebrala vážně, což byla chyba, a možná lidé, na které jsem spoléhal, nepřišli k volbám. Lidé z fabrik,“řekl Kulhánek.

A rovnou začal plánovat, co udělá právě dnes. Sbalí se a odjede do Českých Budějovic. Relaxovat bude na kole nebo s knihou.

„A kouřit fajfku. Ale doufám, že se vrátím ke svému řemeslu,“doplnil. V tu chvíli už bylo jasné, že končí na posledním místě s 0,47 procenta hlasů. Počet jeho voličů se zastavil na číslu jako z protekční „espézetky“. Oslovil 24 442 voličů.

Kulhánkovu kampaň platil miliardář a předseda obnovené ODA Pavel Sehnal. V jeho hotelu v rámci čestlickéh­o akvaparku se také volební štáb odehrával. Právě Sehnal Kulhánka oslovil, aby za ODA kandidoval. A jeho úkol byl jediný – zviditelni­t padlou značku ODA. „To se myslím povedlo,“ohodnotil to Kulhánek.

Zdánlivě to vypadá tak, že z absolutní prohry si tu nikdo nic nedělá. Občas však probleskne věta, která Kůň ODA

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia