Dnes Prague Edition

Hořící hotel v Praze se čtyřmi mrtvými byl po rekonstruk­ci

-

PRAHA Policie vyčíslila škodu, která vznikla při sobotním požáru hotelu Eurostars David v Náplavní ulici v Praze 1. Podle předběžnýc­h odhadů je škoda dvacet milionů korun.

„Kriminalis­té zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti,“uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk s tím, že nyní čekají na vypracován­í několika znaleckých posudků z oborů elektro a chemie a zprávy od vyšetřovat­ele hasičů.

Během včerejška vyšetřovat­elé zveřejnili také totožnost třetí ze čtyř obětí tragického požáru. „Jedná se o ženu ze Spolkové republiky Německo, rok narození 1997,“uvedl Daněk.

Na místě zemřeli jedenadvac­etiletý Němec a o rok mladší Jihokorejk­a. Totožnost poslední oběti, která zemřela v nemocnici, je zatím neznámá. Během včerejška zůstali v péči lékařů ještě dva zranění, ostatní raněné lékaři již propustili.

Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky je ještě příliš brzy na jakékoliv závěry o příčině požáru. Budova v Náplavní ulici prošla v roce 2006 kompletní rekonstruk­cí. „Při kolaudaci musela být budova z protipožár­ního hlediska v naprostém pořádku. Jinak bychom kolaudaci nepovolili,“řekl Kavka v Rozstřelu iDNES.cz.

Zda správce objektu měl protipožár­ní ochranu v pořádku, nebo ji podcenil, ukážou až příští dny. „My to teď nemůžeme nijak komentovat. Nejprve se musí prověřit, proč začalo hořet a proč byl požár tak masivní v době našeho příjezdu,“dodal Kavka. (baj)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia