Dnes Prague Edition

Trest za projímadlo v pití

-

PRAHA, BRNO Rozsudek nad právničkou, která dlouhodobě přimícháva­la své nadřízené do pití projímadlo, přezkoumá Nejvyšší soud. Žena, která si má podle pravomocné­ho verdiktu odpykat tři roky ve vězení a zaplatit oběti milion korun za trvalé poškození zdraví, podala dovolání.

Obvodní soud pro Prahu 7 ve středu odeslal dovolání spolu se spisem k Nejvyššímu soudu do Brna.

Odsouzená žena a o patnáct let mladší oběť spolu v Praze pracovaly na právním oddělení obvodního ředitelstv­í jedné ze státních organizací. Oběť byla před odchodem na mateřskou dovolenou v nadřízené pozici, kterou po ní později převzala obžalovaná právnička.

Když se mladší žena vrátila z mateřské, dostala svou vedoucí funkci zpět. Následně ji začaly pronásledo­vat nevysvětli­telné zdravotní problémy – časté průjmy, prudké bolesti břicha, závratě, zvracení, mravenčení v končetinác­h, výrazná únava a svalová slabost. Obtíže přicházely před důležitými soudními nebo jinými jednáními.

Za zdravotním stavem oběti stál podle rozsudku fakt, že jí podřízená přidávala do pití projímadlo, a to od května 2013 do dubna 2016. Trávená žena časem pojala podezření, že s kohoutkovo­u vodou na pracovišti není něco v pořádku. Svěřila se manželovi a nadřízeném­u, kteří jí nevěřili. Po požití vody, kterou žena slila ze své sklenice do plastové lahve, však postihly střevní potíže také je. Ředitel se proto rozhodl instalovat v kanceláři oběti kameru. Záběry po čase zachytily, jak podřízená přimíchává do sklenice laxativum Laxygal, a to v množství třináctiná­sobně přesahujíc­ím maximální doporučené dávkování.

Obžalovaná vinu nepřiznala. Podle psycholožk­y má sklony k manipulati­vnímu chování a pasivní agresivitě. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia