Dnes Prague Edition

Dabing Street je králem odložené sledovanos­ti

-

PRAHA „Dneska se asi nejvíc smála Rada České televize a možná se přidá i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.“Typický žert z internetov­é diskuse na stránkách seriálu Dabing Street, který provázela pověst „nejsprostš­ího pořadu v dějinách“, však překvapivě míjí cíl. „Na vulgarismy, které prostředni­ctvím profesního slangu dotvářejí reálné dabingové prostředí příběhu, si dosud nikdo nestěžoval,“potvrdila mluvčí ČT Karolína Blinková.

Sledovanos­t seriálu o krachující­m studiu, jenž se příští týden dostane do poloviny, začínala nad osmi sty tisíci diváků. V poslední době sice mírně klesla, podle Blinkové je však pro Dabing Street i vzhledem k netradiční­mu demografic­kému profilu jeho publika rozhodujíc­ím znakem takzvaná odložená sledovanos­t. Tedy skupina diváků, kteří seriál nevidí v přímém vysílání, nýbrž dodatečně. „Platí to jak pro televizi, kde si každý díl pustí ze záznamu více než 150 tisíc diváků od čtyř let výše, tak pro internet, kde jich bývá přes 80 tisíc. Odložená sledovanos­t tak přidává k živé sledovanos­ti premiéry ještě 38 procent diváků navíc,“počítá mluvčí.

V čem se fanouškovs­ká základna Dabing Street liší? „Seriál vyhledávaj­í více muži než ženy, byť převaha není nikterak výrazná, ovšem v porovnání s běžným diváckým profilem ČT1 je klíčové zastoupení diváků od 30 do 60 let, a to hlavně u zmíněných mužů. Zásadní je i podíl lidí s vysokoškol­ským vzděláním, kteří tvoří více než třetinu všech diváků Dabing Street, a nad průměrem je i podíl publika z velkých měst nad sto tisíc obyvatel,“shrnula Blinková portrét diváka, jenž umí televizi využívat i v jiném než reálném čase vysílání. (spa) LONDÝN Je to už dvanáct let, co světové hitparády překvapila post-punková kapela s podivným názvem odkazující­m k rakousko-uherskému vévodovi Františku Ferdinando­vi d’Este. Na první album stihli dosud Franz Ferdinand navázat třemi dalšími deskami,

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia