Dnes Prague Edition

Za brutální útok v Horusicích dostali dva muži 17 a 12 let

-

Dva Ukrajince, kteří se podíleli na brutálním přepadení rodinné dílny na výrobu motosoučás­tek v Horusicích na Táborsku, poslal táborský soud do vězení na 12 a 17 let. Dva z napadených po útoku zemřeli.

„Jsme limitováni tím, že se nám nepodařilo zajistit všech pět pachatelů. Z toho plyne i nejistota, zda se tito dva obžalovaní podíleli na vraždě. Jak to ve skutečnost­i na místě vypadalo, lze sestavit jen na základě střípků výpovědí obžalovaný­ch i svědků,“řekl soudce krajského soudu Petr Černý.

Útočníci, kteří jsou na útěku, ubili majitele firmy Hadrávka a málem zabili i jeho syna. „Ale ne kvůli penězům, proto, aby se jim pomstili, že otravují a dělají problémy,“uvedl Černý.

Dodal, že Simon nebyl zkušený zločinec, nedařilo se mu napadené poutat. Důkazem je, že si sundal rukavice, proto tam byly jeho otisky.

„Simon nešlapal po panu Kopačkovi (švagr majitele, který zemřel). Znalci říkají, že je neagresivn­í a mírný člověk. Byl ve stresu z toho, co se tam dělo,“prohlásil soudce s tím, že kvůli tomu dostal obžalovaný i nižší trest ve věznici s mírnějším režimem než Ivanovský, který si trest odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou.

„Jednali úmyslně, mohli si vybrat jinou dobu přepadení, kdy se třeba ve firmě nepracoval­o. Předem se domluvili na přepadení a patřičně se na něj připravili,“řekla žalobkyně Libuše Pospíšilov­á. (mrk, mm) Stav včera v 19:30 hod

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia