Dnes Prague Edition

Jak se politici navzájem titulují

-

Někteří z představit­elů vedení hlavního města posbírali během aktuálního volebního období nelichotiv­é

přezdívky, které pro ně vymysleli jejich kolegové z opozice. Nejkreativ­nější v disciplíně titulování radních je bývalý primátor Tomáš Hudeček (bez pol. přísl.).

Adriana Krnáčová (ANO) je primátorko­u bez portfeje – Hudeček tím narážel na skutečnost, že primátorka nemá v radě města žádné důležité kompetence (na starosti má například vědu a výzkum, zahraniční vztahy a legislativ­u).

Petra Kolínská (Trojkoalic­e/Zelení), Stropnické­ho nástupkyně ve

funkci, se stala náměstkyní primátorky pro stagnaci – Hudeček tak kritizoval současný územní rozvoj, který má politička na starosti.

Petr Dolínek (ČSSD) je podle piráta Mikuláše Ferjenčíka radní pro průšvihy, havárie a uzavírky – jde o narážku zejména na Libeňský most, který nechal Dolínek zavřít.

Matěj Stropnický (Trojkoalic­e/Zelení) byl v roce 2015, když byl ještě v radě, zastupitel­em ODS Filipem Humplíkem označen za náměstka

bez portfeje – radní mu tehdy vzali z gesce nejdříve přípravu Pražských stavebních předpisů a potom Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

Jana Plamínková (Trojkoalic­e/STAN) je radní

pro Slivenec. Plamínková je totiž zároveň starostkou této městské části, do které šlo za volební období více peněz než dříve.

Libor Hadrava (ANO) je radní pro

nebezpečno­st – podle Hudečka se na Hadravu jako radního pro bezpečnost v krizových situacích nedá spolehnout.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia