Dnes Prague Edition

Jaro zatím v nedohlednu

-

Slunce během dne vykoukne jen na některých místech na východě Česka, jinak bude obloha zatažená. Pozor na některých místech hlavně na mrznoucí mlhy. Maximálně budou 3 stupně Celsia a na horách bude mrznout.

Podobné počasí můžeme čekat i v dalších dnech. Zejména od středy ale začne přituhovat hlavně v noci. Ačkoli přes den se budou teploty pohybovat kolem nuly, pokud se začne za tmy vyjasňovat obloha, teploměr může ukazovat až -14 °C.

Mráz v dalších čtyřech týdnech nepoleví. Oteplení nebo příchodu jara se totiž ani v příštích týdnech nedočkáme. Zimní počasí potrvá nejméně do první poloviny března. „Zima se ještě nevzdává a teploty Počasí

Jak bude tento týden

dnes úterý

středa čtvrtek pátek

víkend Zdroj: ČHMÚ vzduchu v nejbližšíc­h dvou týdnech očekáváme pod úrovní dlouhodobý­ch průměrů,“uvedl Český hydrometeo­rologický ústav v měsíčním výhledu počasí.

Počítají, že bude dokonce i o něco chladněji, než bývá na přelomu února a března obvyklé. Nad nulou se teploty budou držet nejspíš až v březnu. A to navíc jen těsně.

Sníh by se tak měl na horách až do konce jarních prázdnin udržet. Na svazích ho nejspíš mnoho nepřibude. Nejvíce nasněží až v druhém březnovém týdnu, ale i tak půjde spíš o přeháňky.

„Zbytek období by měl být na srážky, které budou převážně sněhové, chudší,“uvádí meteorolog­ové. (iDNES.cz, red)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia