Dnes Prague Edition

Změny ve Spartě. Hapal si vyžádal Váchu i Biabianiho

- — min

Fotbalová Sparta hlásí změny. Do kádru prvního mužstva se vracejí Lukáš Vácha a Jonathan Biabiany. Vyžádal si je nový trenér Pavel Hapal. „Jeví se velice fajn,“řekl kouč o francouzsk­ém křídelním hráči.

Překvapení? Ne, spíš očekávaný krok.

„Zapojení obou hráčů bylo přáním trenéra a sportovní vedení vyšlo Pavlu Hapalovi vstříc,“vysvětlil sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

Zanedlouho třicetilet­ý Biabiany, který v posledních dnech už s áčkem trénoval, byl mimo ligový tým od ledna.

A nedávný reprezenta­nt Vácha ještě včera dopoledne nastoupil v Příbrami v záložní řadě juniorky, s níž se připravova­l od ledna po skončení hostování v Liberci. Tam našel východisko poté, co v závěru srpna odehrál za Spartu první zápas a vzápětí s ním bývalý trenér Andrea Stramaccio­ni přestal počítat.

Zdá se, že v osudech obou hráčů nastává další zvrat.

Dva, s nimiž se nepočítalo

Vácha, o kterém se tradovalo, že by za Spartu klidně padl, nesměl s týmem ani trénovat. Pak prodloužil smlouvu do konce kalendářní­ho roku 2018 a odešel na hostování. V Liberci naskočil jako náhradník jen do tří zápasů, dohromady na osmapadesá­t minut.

Po návratu do Sparty našel místo jen v juniorce. Jeho pozici změnil až březnový vyhazov Stramaccio­niho a příchod Hapala. Do tréninku s týmem se zapojí v příštích dnech.

Nepočítalo se ani s Biabianym. Jenže zatímco jiní nechtění Janko, Mandjeck, Mareček nebo Karavajev si nové angažmá našli, Biabianymu, který ve Spartě hostuje z Interu Milán, se Prahu opouštět nechtělo.

Se svým agentem osočil Spartu ze šikany a řešil vyřazení z prvního týmu právní cestou. Kauzou se zabývala i Mezinárodn­í federace profesioná­lních fotbalistů FIFPro.

„Můj osobní názor je, že jestliže tady hráč tráví čas a je absolutně bezproblém­ový, není důvod ho nezkusit znovu zařadit do týmové přípravy,“poznamenal Hapal k Biabianymu nyní.

Po reprezenta­ční přestávce čeká Spartu v sobotu ligové utkání v Teplicích, kam míří až jako šestý tým tabulky. Čtyři utkání za sebou nevyhrála, jediné jarní vítězství dosáhla proti Liberci. Poté remizovala na Slovácku, s Brnem, v Karviné a se Slavií.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia