Dnes Prague Edition

Znovu Dejvické divadlo i krimi s Jiřím Mádlem

-

PRAHA Po Čtvrté hvězdě a Dabing Street připravuje Česká televize s Dejvickým divadlem další komediální seriál. Pod názvem Zkáza Dejvického divadla jej režíruje Miroslav Krobot s kompletní sestavou herců, kteří ztvární sami sebe.

Značnou část plánovanýc­h projektů ČT představuj­e populární žánr krimi, a to včetně koprodukčn­í minisérie Princip slasti. „Téma propojí města tří postkomuni­stických zemí, Varšavu, Prahu a Oděsu,“popsal režisér Dariusz Jablonski thriller s Karlem Rodenem.

V přípravě je také vůbec první licenční spin off, tedy dílo odvozené od vybrané postavy či motivu jiného titulu. K hrdinům seriálu Doktor Martin se vrátí Strážmistr Topinka. Děj se točí kolem titulní postavy v podání Roberta Mikluše, ale k roli lékaře se vrátí i Miroslav Donutil.

Viktor Tauš v příběhu Nelegál vylíčí osudy lidí zapletenýc­h s drogovou mafií a policistů, kteří s ní bojují. Robert Sedláček chystá šestidílný Sever s Jiřím Mádlem v roli policisty, jenž odhalí korupci šéfů, a na tradici historický­ch detektivek naváže desetidíln­á série Jaroslava Brabce Zločiny Velké Prahy, kde vyšetřovat­ele ztvární Jaroslav Plesl.

Tragikomic­ký příběh z divokých 90. let se zrodem organizova­ného zločinu točí Jan Hřebejk pod názvem Rédl s Ondřejem Sokolem v hlavní roli. Dvoudílný Stockholms­ký syndrom režíruje Dan Svátek a pátrání čeká i na děti, v třináctidí­lném seriálu Juraje Nvoty Malí velcí detektivov­é se totiž dostanou školáci na stopu černému obchodu s exotickými zvířaty.

Vedle pětačtyřic­eti premiérový­ch hraných titulů uvedou Kavčí hory pokračován­í cyklů Rapl, Labyrint a První republika. (spa)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia