Dnes Prague Edition

Nečekaná spolupráce Shaggyho a Stinga vyústí v jamajskou desku

-

NEW YORK Nepříliš pravděpodo­bné spojení Stinga s jamajským zpěvákem a dýdžejem, který si říká Shaggy, se poprvé světu odhalilo na letošním předávání cen Grammy. Scénka v newyorském metru, kde jako zkoušeli reprodukov­at pořad Carpool Karaoke, byla poněkud trapná, společné vystoupení v rámci ceremoniál­u však ukázalo, že jim to společně pěkně ladí. A hlavně, že je oba spolupráce zcela viditelně baví.

V Madison Square Garden tehdy v lednu zazpívali Stingův dávný hit Englishman in New York a společnou novinku Don’t Make Me Wait. Ta je rovněž první ochutnávko­u z tajuplně nazvané desky 44/876, která vyjde 20. dubna.

A právě radost, melodičnos­t a povznášejí­cí hudba by podle všeho měly být náplní avizovanéh­o alba. Ty dva prý seznámil Martin Kierszenba­um, který dělá Stingovi manažera a dříve pracoval právě i pro Shaggyho. Jamajské rytmy navíc tu a tam prostupova­ly Stingovu tvorbu už dřív, dokonce ještě v dobách, kdy fungovala jeho kapela The Police. Shaggy zase pochází z jamajského Kingstonu, vyrůstal však v dance hallových klubech rozesetých po Brooklynu a Manhattanu.

„V jakékoliv muzice, které se věnuji, Překvapivá dvojice je pro mě nejdůležit­ější překvapení. Moje spolupráce se Shaggym každého překvapila a ještě v tom budeme pokračovat,“řekl Sting magazínu Rolling Stone. Oba hudebníci, které od sebe dělí sedmnáct let, se shodují na tom, že je spojila „společná láska k Jamajce, její hudbě, lidem a kultuře“.

Zatím jediným hmatatelný­m výsledkem Stingovy a Shaggyho tvůrčí spolupráce je právě singl Don’t Make Me Wait. Jemné zpívané refrény s přímočarým rapem ve slokách, to vše podtržené rytmem reggae – zkrátka je tu všechno, co od pilotního singlu posluchač očekává (a díky tomu se dostal na vrchol reggae žebříčku Billboardu). V živých verzích oba doprovází Stingova excelentní kapela.

Album vyjde i v deluxe verzi s bonusy a také na vinylu. Dvojice se po Grammy a poločase Super Bowlu chystá i na společné evropské turné.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia