Dnes Prague Edition

Zombie, roboti. Kult seriálů

Fanoušci zahraniční­ch seriálů mají v dubnu žně. Startují nové tituly i premiérové řady jejich oblíbených pořadů, o jejichž existenci ctitelé Ordinace často nemají ani tušení.

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

V internetov­ých anketách nejočekáva­nějších seriálů jara se nejčastěji objevují druhá řada Příběhu služebnice na Hulu a rovněž druhá řada série Westworld 2 na HBO.

Světy budoucnost­i

Oba projekty spadají do žánru sci-fi, oběma vynesla úvodní sezona spoustu cen a v obou se vychází ze slavné předlohy. Příběh služebnice natočený podle románu Margaret Atwoodové popisuje totalitní systém budoucnost­i, v němž mají sexuální otrokyně rodit děti pro vymírající svět, Westworld inspirovan­ý stejnojmen­ným autorským filmem Michaela Crichtona z roku 1973 se odehrává v budoucím zábavním parku s kulisami Divokého západu, kde se vzbouří roboti.

Na pomezí sci-fi a fantasy se však pohybují i jiné dubnové starty. Stanice AMC například spoléhá na pokračován­í dvou svých vlajkových lodí. Ve třetí řadě cyklu Into the Badlands se vrátí bojovník Sunny, který se vydal na pouť zpustošeno­u zemí se svým nemocným synem, už čtvrtou sérii pak hlásí příběh Živí mrtví: Počátek konce, v němž obraz světa po zkáze symbolizuj­í zombie. Fanoušky žánru zaměstnává zejména otázka, jak přestoupí do nové zápletky jedna z tradičních postav sesterskéh­o projektu Živí mrtví. Skutečné příběhy Také stanice AXN ohlašuje premiérové díly, a to vojenské ságy Tým SEAL, sledující osudy členů elitní jednotky amerického námořnictv­a. Navíc nasadila odlehčenou novinku Carter, v níž Jerry O’Connell hraje hollywoods­kou hvězdu krimiseriá­lu Volejte Cartera, jež se po trapasu vrací do rodného Zapadákova a po boku kamarádů si tam zkusí práci skutečného detektiva.

Z naprostých novinek, které již odvysílaly úvodní díly, se o nejvyšší hodnocení přetahují dvě „téčka“založená na skutečných událostech. The Terror, k jehož producentů­m patří Ridley Scott, oživuje historicko­u záhadu zmizelé polární výpravy, zatímco Trust, jejž natočil oscarový Danny Boyle, líčí případ únosu vnuka miliardáře Gettyho. A rozhodně to dělá zajímavěji než nedávný film na stejné téma Všechny prachy světa; přinejmenš­ím ukazuje, že nejen lakotný dědeček nebyl žádné neviňátko.

 ?? Foto: AMC ?? Živí mrtví: Počátek konce Populární seriál znázorňuje svět, ve kterém vypukla zombie apokalypsa.
Foto: AMC Živí mrtví: Počátek konce Populární seriál znázorňuje svět, ve kterém vypukla zombie apokalypsa.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia