Dnes Prague Edition

Kdo demonstrov­al v Jankově? Místní řeší záhadu

-

Pořadatelé úterních demonstrac­í proti KSČM a Andreji Babišovi hlásili účast tisíců lidí. Podle nich bylo zhruba dvě stě míst, kde se protestova­lo. Včera organizáto­ři ve zprávě rozeslané mediím zveřejnili i dílčí výsledky z menších akcí.

Vyjmenoval­i v ní mimo jiné i to, kolik lidí kde přišlo demonstrov­at. V seznamu se objevila také středočesk­á obec Jankov, kde se do protestu zapojil jediný člověk. Pro místní jde o záhadu. Jisté je jen to, že to byla žena. V obci ji totiž nikdo nezná. „Máme tady z toho legraci. Viděla ji známá, lidi u ní žádní nebyli, ani snad o podpisy pod petici nežádala. Nechápeme, kdo by si sem šel stoupnout,“reagovala včera místní trafikantk­a.

Na obecním úřadě žádnou akci nikdo nenahlásil. „Jela jsem okolo a viděla mladou slečnu s culíkem, jak stojí před školou s malou cedulkou, a nikde ani noha, jen pár dětí si hrálo v parku. Netuším, o koho jde, a to se tu známe všichni,“řekla starostka obce Jitka Jonzstová.

Na návsi u autobusové zastávky visel plakátek, který na demonstrac­i upozorňova­l. „Sice tu často sedíme, ale v šest večer jsme už doma. O politické dění se už moc nezajímáme a volit nechodíme,“podotkla šestaosmde­sátiletá Marie.

„Lidé si tu o tom povídají, několik mých známých politiku řeší, ale myslím, že tu každý má svých starostí dost. Plakátek jsem nějaký vi-

Účast na menších demonstrac­ích

Libčice nad Vltavou Náměšť nad Oslavou Zlaté Hory Počeplice Havlíčkův Brod Tuchoměřic­e Zlaté Hory Blatná

Kutná Hora Litoměřice

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia