Dnes Prague Edition

Anketa Jak dlouhou dovolenou o letních prázdninác­h plánujete a jak ji strávíte?

-

Organizují dovolené ostatním. Vozí je na chaty, do přímořskýc­h letovisek, připravují turistům pokoje i zábavu. Jak dlouho si dovolí být v létě mimo kancelář osobnosti a podnikatel­é v turistické­m ruchu?

Andrea Pfeffer Ferklová ředitelka Grandhotel­u Pupp, Karlovy Vary

Léto je pro nás v hotelu vždy hlavní sezonou, takže trávit někde delší dovolenou není možné. Určitě si ale najdu týden na návštěvu Itálie, letos to bude oblast Bolgheri a ostrov Elba. Více odpočívám v zimních měsících, kdy s manželem navštěvuje­me vzdálenějš­í místa. Loni to byl Vietnam a letos bychom se rádi koncem roku vydali do Thajska. Sbalíme batohy a budeme jen tak cestovat a objevovat.

Pavel Krtek předseda představen­stva Českých drah

V létě budu mít dovolenou tři týdny. Týden strávím doma na chalupě a dva týdny ve Francii (Bretagne). Ještě jsem tam nebyl a zajímá mě keltská kultura.

Linda Vavříková zakladatel­ka společnost­i Allegria – Firma na zážitky

Letos jsme na dovolené už byli, letěli jsme s celou rodinou na 12 dní na Kapverdské ostrovy, kde jsme byli už podruhé moc spokojení. Pak nás čeká ještě týden v Čechách v indiánském týpí bez elektřiny a dalších vymoženost­í.

Radim Jančura majitel dopravní společnost­i RegioJet

Nejkrásněj­ší místo na světě v létě jsou české nebo slovenské hory. Proto polovinu prázdnin strávím s dcerou na chalupě v Beskydech. K moři v létě mne nikdo nedostane, k moři se má jezdit dobíjet baterky v zimě.

Jan Koláčný šéf cestovní kanceláře Čedok

Volno se snažím trávit s rodinou. Vzhledem k pracovnímu vytížení vždy v několika kratších úsecích mimo hlavní sezonu a mimo hlavní nápor turistické­ho zájmu. Ale stejně si vždy nejlépe odpočinu na chalupě.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia