Dnes Prague Edition

Zemanovy hektary a novičok u Klause

- Miroslav Korecký

● Pražská kavárna už dokázala ke své hrudi přivinout leckoho – Tošovského, Luxe, Kalouska, Sobotku, Drahoše, Pospíšila... Metropolit­ní šíbr par excellence Miroslav Poche je ale možná milcem nejabsurdn­ějším, dokazující­m, že rčení „nepřítel mého nepřítele je můj přítel“opravdu nezná hranic.

● Andrej Babiš zjevně není ve své kůži. Na pátek svolal schůzi vlády až od 8 hodin, což znamená, že média měla být na místě v sedm. Vládním zpravodajů­m, kteří jsou v Babišově éře zvyklí přicházet do práce na

4.30 hod., to úplně rozhodilo biorytmus.

● Nebylo by špatné mít už vládu s důvěrou, ale technicky je to prakticky vyloučené, když třeba tento týden Babišova vláda v demisi brázdila Olomoucký kraj a prezident Miloš Zeman zase kraj Ústecký. Ale třeba si někdy čas na novou vládu najdou.

● Novinář Milan Rokytka, proslulý tím, že ho na Zemanově oslavě hradního vítězství

otrávil Jiří Drahoš, se nepozván zjevil na oslavě Klausových sedmasedmd­esátin a byl – vrávoraje – vyveden. Někteří lidé prostě najdou novičok v každé sklenici, již vypijí.

● Když dáte dítě studovat matematiku, nečekejte, že dárky od něj budou moc praktické. Aneb – Klaus junior přinesl na oslavu narozenin Klause seniora jako dárek matematick­ou stať o dělitelnos­ti číslem 77.

● ODS dělala tento týden seminář „Sucho

v Česku“. Lidovci uspořádali konferenci

„Nové přístupy v občanském vzdělávání“. A STAN alespoň zaštítil výstavu fotografií s názvem „Úsměv“. Strany, které odmítly jít do vlády, si teď hledají zábavu, kde se dá, a snad jim fantazie do příštích voleb vydrží. ● Exposlanec ANO Bohuslav Chalupa po roce a půl prozradil, jak „šéf“reagoval, když Chalupa podpořil závěr komise, která nepotvrdil­a Babišovy výtky k reorganiza­ci policie: „Já to dostal po telefonu, ale na Chodově v sídle ANO to údajně slyšelo celé patro.“● Miloš Zeman na Ústecku převáděl plochu plánovanéh­o jezera z kilometrů čtverečníc­h na hektary a vyšlo mu, že 50 km2 = 3 000 ha. Než se poprvé kopne v Zemanově vysněném koridoru Dunaj–Odra–Labe, měl by to asi někdo raději přepočítat. —

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia