Dnes Prague Edition

Vrba: Posily tu nejsou do počtu

Obhájci titulu začínají ligu v pátek na Dukle. Pavel Vrba zřejmě nasadí i několik nováčků.

- Šimon Tittel fotbalový reportér MF DNES

Žádné cestování do zahraničí, žádné drolení sil mezi více soutěží. Mistrovsko­u Plzeň čeká nezvyklý začátek podzimu. Nezvykle klidný. Ligu mistrů má jistou, takže nebude zdolávat předkola. „Prvních osm ligových kol se nemusíme soustředit na nic jiného,“říká trenér Pavel Vrba.

Jak s tím naložíte?

V minulých letech jsme upřednostň­ovali předkola pohárů a v lize jsme sestavu točili. Dobré bylo to, že prostor dostával větší počet hráčů, kteří ho možná v této sezoně nedostanou. Má to svoje plusy i minusy. Přímý postup ale beru jako obrovs k ý úspěch.

Jak jste spokojený s přípravou? Prohráli jste jen generálku s Dynamem Kyjev…

Na hodnocení jste spíš vy, novináři. Z mého pohledu probíhala standardně. Vrchol přípravy, kterým bylo soustředěn­í v Rakousku, byl vydařený. Soupeři, proti kterým jsme nastoupili, snesou měřítka přinejmenš­ím české ligy, možná i pohárů. Zvládli jsme je celkem slušně. Jsem rád, že až na zraněné Koláře s Hejdou půjdeme do prvního zápasu proti Dukle v plné síle.

Jak dlouho vám budou chybět?

Já budu těžko střílet od pasu, to by tu musel být spíš doktor. U Koláře se zdálo, že to bude dlouhodobé, naštěstí injekce, kterou dostal, zabrala výborně. Hejdovi se vrátilo svalové zranění, které měl na začátku přípravy, takže odhadovat jeho návrat je pro mě strašně těžké. Nedokážu to posoudit.

Jaké vyhlídky mají posily Pernica, Ekpai, Procházka a Bucha?

Tři jsou s námi už od začátku přípravy. Myslím, že někteří z nich nastoupí i v základu na Dukle. Pavel Bucha, jenž dorazil minulý týden, možná bude ještě muset být trošku trpělivějš­í. Sledovali jsme ho delší dobu. Není to tak, že bychom se rozhodli během týdne. Kdybychom nepočítali s tím, že dostane prostor, tak by tady nebyl. Kdy ho dostane, je otázka času. Kádr je doplněný vhodně, co se týče kvality i věku nových hráčů. Nejsou tu do počtu.

Budou vašimi hlavními soupeři v boji o ligový titul Sparta a Slavia?

Mají nejvyšší ambice, historicky to tak v českém fotbale prostě je. Kdyby měly jiné, jejich fanoušci nadšení nebudou. Budou nás chtít z trůnu sesadit. Chceme hrát opět fotbal, jenž bude lidi bavit. Věřím, že s ním budeme úspěšní. V lize jsou ale i jiné týmy, které už loni čeřily vodu. Olomouc, Jablonec… Uvidíme, v jaké formě do soutěže vstoupí.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia