Dnes Prague Edition

Policie technaře na louku nepustila

Podle úřadů měla akce probíhat v chráněné krajinné oblasti. Dříve tu ale točili filmaři

- — Pavel Křivohlavý

Na louce v katastru obce Chuderov nedaleko Ústí nad Labem se po celý víkend měla konat velká technopart­y. Sjíždět se na ni začali tanečníci z celé republiky i řady evropských zemí. Na louku, kde se před jedenácti lety natáčel druhý díl Letopisů Narnie, však policie technaře nepustila, protože akce měla probíhat na území chráněné krajinné oblasti.

Účastníci, kteří dorazili už ve čtvrtek večer, proto přespali na louce nad obcí Arnultovic­e, kam se k nim v pátek dopoledne přidaly desítky dalších. Co bude dál, až do jedné hodiny po poledni nikdo z nich nevěděl. „Čekáme, až nám někdo něco řekne. Zatím se jen snažíme přežít to horko a doufáme, že se vyřeší jiné místo,“sdělil mladík, který se představil jako Zdeněk.

Policii technaři poslechli, ale se zákazem akce se smiřovali jen těžko. „Na louce, kde jsme chtěli dělat párty, byli před časem filmaři, kteří tam stříleli z děl, a to problém nebyl. Že tam teď nesmíme my, se divili i místní,“postěžoval si jeden z mladíků.

Na louce nad Arnultovic­emi se do pátečního poledne sešla asi stovka lidí. „Jsou tu hlavě ti, kdo budou muziku pouštět, asi 25 aut se sound systémy,“řekl Milan s tím, že mezi účastníky jsou technaři i z Německa, Francie, Itálie a Nizozemska.

Po poledni začali čekající balit. „Našli jsme nové místo, máme už podepsanou smlouvu, vše je legální a pozemek není v chráněné oblasti,“ uvedl Lukáš, který zprávu sděloval čekajícím tanečníkům.

Po odjezdu kolony vozidel na místě zůstali jen dva mladíci, kteří uklízeli nepořádek.

Z toho, že technaři místo opouštějí, měli místní radost, ale špatnou zkušenost s nimi neměli. „V noci tu byl klid, bylo to v pohodě a myslím si, že i policie vše zvládla dobře,“uvedl majitel jednoho z okolních pozemků.

Později odpoledne se technaři sešli na okraji Ústí nad Labem na louce za obchodními centry ve Všebořicíc­h. Mluvčí krajské policie Alena Bartošová potvrdila, že jde o řádně pronajatý soukromý pozemek.

Zda akce nakonec na tomto místě proběhne, nebylo až do večera jasné. „Tady to na muziku vůbec není dobré, je to moc blízko paneláků,“nastínil své obavy jeden z majitelů hudební aparatury.

 ?? Foto: Pavel Křivohlavý, MAFRA ?? Čekání v horku Na louce u Chuderova u Ústí nad Labem se měla konat nehlášená hudební akce.
Foto: Pavel Křivohlavý, MAFRA Čekání v horku Na louce u Chuderova u Ústí nad Labem se měla konat nehlášená hudební akce.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia