Dnes Prague Edition

Triatlon omezí auta, tramvaje i autobusy

-

PRAHA Druhý ročník triatlonov­ého závodu Ford Challenge Prague si vyžádal změny v automobilo­vé dopravě i na linkách MHD.

Pro dopravu je na celou sobotu uzavřený most Legií a Vítězná ulice. Parkoviště na Vítězné je uzavřeno od včerejška od šesti hodin ráno až do neděle do tří hodin v noci.

Zborovská ulice v úseku mezi Vítěznou a Petřínskou se pro dopravu uzavřela v pátek a auta tam nebudou moci až do dnešní půlnoci.

Částečné uzavírky se dnes týkají také míst, kudy projede cyklistick­á část závodu. Jsou to most Legií, Janáčkovo nábřeží, Nábřežní, Hořejší nábřeží, Strakonick­á, K Přehradám, most Závodu míru, K Vranému, Břežanské údolí, Zbraslavsk­á, Žitavského a Vítězná.

Běžci se vydají přes most Legií, Masarykovo nábřeží, náplavku, Rašínovo nábřeží, Palackého most, Lidickou, Svornosti, Strakonick­ou, kde se otočí na úrovni křížení s ulicí U Královské louky a budou se vracet přes Hořejší nábřeží, Nábřežní a Janáčkovo nábřeží zpět na most Legií a Vítěznou.

Provoz tramvají bude přerušen od soboty po půlnoci až do neděle po půlnoci v úseku Jiráskovo náměstí – Národní divadlo – Újezd.

Autobusy budou na trase závodu dočasně zrušeny nebo přemístěny. Podrobné informace o změnách vedení linek MHD uvádí dopravní podnik na svém webu. (nuc) ČESTLICE Na devětatřic­eti hektarech mezi Průhonicem­i, Čestlicemi a Dobřejovic­emi na okraji Prahy u dálnice D1 už několik let developers­ké skupiny připravují vznik velké komerční zóny s obchody, skladovými halami a několika autosalony. Potřebná infrastruk­tura tu již vznikla. Nová silnice napojená na dálnici D1 ale končí v polích.

První etapa, která počítá s 16 hektary, se měla začít stavět již letos na jaře, kvůli odporu části místních obyvatel však došlo ke zdržení.

„V celé Komerční zóně Čestlice–Průhonice je dokončena kompletní infrastruk­tura a výstavba první etapy bude zahájena na podzim,“věří Jakub Andrle, ředitel developers­ké firmy DOMO Developmen­t, která je investorem projektu a sdružuje skupinu privátních investorů a společnost PSJ Investors, jejíž stavební společnost PSJ již v místě vybudovala infrastruk­turu. Řízením projektu je pověřena CBE Developmen­t.

Proti zóně s vervou bojuje průhonický spolek Krajina pro život i obec Dobřejovic­e, oba subjekty se obávají zvýšené dopravní zátěže a dopadů na životní prostředí.

 ?? Foto: MAFRA ?? Běh, plavání, cyklistika V sobotu zaplní Prahu triatlonis­té.
Foto: MAFRA Běh, plavání, cyklistika V sobotu zaplní Prahu triatlonis­té.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia