Dnes Prague Edition

Spartě pomohl i proslov Rosického

- — Miloslav Novák

JABLONEC NAD NISOU Po pohárovém fiasku v Srbsku, po následné změně trenéra a před zápasem v Jablonci přišel mezi sparťanské fotbalisty Tomáš Rosický. A promlouval jim do duše.

„Měli jsme s ním pohovor, řekl nám pár věcí,“přiblížil záložník Vukadin Vukadinovi­č.

Rosického proslov zabral, Sparta včera vyhrála těžký zápas v Jablonci 2:1.

Vukadinovi­č dal v neděli svůj první soutěžní gól za Spartu. Byl vítězný, uklidňujíc­í pro klub a utlumil vášně v hledišti.

„Poslední dny to s fanoušky máme těžké. Nezvládli jsme pohár,“uvědomuje si srbský záložník.

Co Tomáš Rosický řekl hráčům, to Vukadinovi­č nechtěl prozradit. „Nezlobte se, ale to si necháme pro sebe, to musí zůstat v kabině. Ale myslím si, že jsme ukázali, že můžeme hrát jako tým. Spoustu věcí jsme si vyříkali.“

Když se mužstvo v pátek scházelo na trénink, čekal fotbalisty šok. Dozvěděli se, že skončil trenér Pavel Hapal. Vedení klubu ho odvolalo po špatném pohárovém výkonu v Srbsku. Na lavičku byl dočasně dosazen sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

„Šok to byl, tohle nikdo nečekal. Pan trenér Hapal za náš špatný výkon se Suboticou nemohl, ale odnesl to. Nevím, co k tomu říct. Mrzí mě to,“podotkl Vukadinovi­č. „Měli jsme jeden trénink, pan Ščasný se nám snažil pomoct takticky, zlepšit disciplínu. Máme silný a kvalitní kádr, ale musíme hrát týmově, ne individuál­ně. Myslím si, že se nám to v Jablonci povedlo. Předvedli jsme týmový výkon, spíš než krásný fotbal to byla vydřená výhra.“

Vukadinovi­č přišel do Sparty už před rokem, celou sezonu však následně hostoval ve Zlíně. Nyní přispěl vítězným gólem, po dvou minutách na hřišti.

„Jsem moc rád, že jsem týmu pomohl. Plavšič dobře vystřelil, já se dostal první k dorážce a pak už jsem to měl jednodušší,“popisoval svou trefu, na kterou by mohl brzy navázat. Místo v základní sestavě by pro něj mohlo být volné, protože se jeho předchůdce Tal Ben Chaim zranil.

„Je mi líto, že se Ben zranil, doufám, že bude v pohodě. Pro Spartu je to důležitý hráč. Nevím, jak to trenér vymyslí, ale já budu ve čtvrtek na Suboticu připravený,“slíbil Vukadinovi­č.

Stačil by podle něj výkon z Jablonce ke čtvrtečním­u postupu?

„Jablonec hrál hlavně ze začátku dobře. Přežili jsme pár šancí, kdyby dali gól, bylo by to těžší. Pak jsme dobře vstoupili do druhé půle, dali gól, pak druhý a zápas kontrolova­li. Oni se pak snažili nakopávat na Doležala, měli z toho pár šancí, standardky, rohy a snížili. Škoda, že jsme gól dostali, ale hlavně, že jsme vyhráli,“hodnotil bez odpovědi na vyřčenou otázku. „Jablonec bude hrát o špici, tady se vyhrávat nebude. Body pro nás mají velkou cenu,“míní Vukadin Vukadinovi­č.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia