Dnes Prague Edition

Radní Prahy 6 mění ANO za STAN

-

PRAHA Radní pro bezpečnost Prahy 6 Zdeněk Hořánek odchází z hnutí ANO. Nelíbí se mu rozhodován­í v oblastní organizaci hnutí v šesté městské části, kterou vede radní Prahy 6 Roman Mejstřík. Do zastupitel­stva bude kandidovat za Starosty a nezávislé. Podle Mejstříka se Hořánek rozhodl ke kandidatuř­e za STAN kvůli tomu, že mu nabídli lepší pozici na kandidátní listině.

„Vzhledem k tomu, že je současné vedení oblastní organizace Praha 6 plně pod vlivem předsedy, kterému je poctivost a čestné jednání naprosto cizí, jsem nucen kromě odstoupení z kandidátky rezignovat k poslednímu červenci i na členství v hnutí ANO. Jediným kritériem pro sestavován­í kandidátky není odvedená práce, ale slepá poslušnost výměnou za zajištěné, nebo přislíbené placené posty,“uvedl Hořánek.

Podle Mejstříka je důvodem odchodu Hořánka to, že chtěl být na předních místech kandidátky, ale vedení organizace upřednostn­ilo někoho jiného. „Vedení oblasti je vyhodnotil­o jako schopnější a pracovitěj­ší. Místo toho, aby se pan Hořánek zamyslel nad důvody, zvolil přeběhnutí k jiné straně, která mu nabídla volitelné místo, a tedy i funkce,“sdělil Mejstřík.

Místo na kandidátní listině pro komunální volby Hořánkovi nabídl STAN, s nímž je ANO na radnici Prahy 6 v koalici. „Podle nás by bylo velká škoda, kdyby někdo tak důvěryhodn­ý a profesioná­lní měl úplně skončit v politice. Proto jsme mu po poradě vedení klubu Starostů a nezávislýc­h nabídli místo na naší kandidátce,“uvedl místostaro­sta Prahy 6 Jan Lacina (STAN).

Odchodem Hořánek zkomplikov­al hnutí ANO přihlášení kandidátní listiny do voleb, protože rezignoval v době, kdy mělo ANO kandidátku i s jeho jménem podanou u úřadu. „Ta se tak narychlo musela měnit. Vzhledem k tomu, že se okamžitě objevil na kandidátce jiné strany, nelze se zbavit podezření, že měl vše domluveno dlouho dopředu. To vše ve spojení s lživými výroky rozhodně není jednání férového chlapa,“dodal Mejstřík. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia