Dnes Prague Edition

Do čela? Ne, díky! Sparta selhala s oslabenou Příbramí

- David Čermák fotbalový reportér MF DNES

Rok a půl patřil Slavii, zkoušel se prosadit i ve Slovácku nebo v Olomouci. Ale prvního ligového startu se Emmanuel Antwi, dvaadvacet­iletý ghanský záložník, dočkal až včera.

A nikdy na něj nezapomene. Po pauze naskočil za Příbram v zápase na Letné proti Spartě, pět minut před koncem pláchl po levé straně a ranou po zemi trefil svému týmu bod za remízu 2:2. Sparťané už se viděli v čele tabulky, kam by je těsné vítězství vyneslo přesně po dvou letech. Už se zdálo, že se oklepali z hororového začátku sezony, že hodili za hlavu potupné pohárové vyřazení od srbské Subotice.

Ne, nic takového, Sparta se trápí dál. Vždyť nedokázala porazit Příbram, která na Letné hrála víc než poločas v deseti! Bez vyloučenéh­o Treglera se bránila, ale chytře si počkala na jeden vydařený brejk a zbytečně riskujícíh­o favorita ztrestala.

„Bod je šťastný i zasloužený. Odpracovan­ý,“ našel správná slova příbramský kouč Josef Csaplár. „Dokud dýcháte, perete se. Já rád riskuju a tentokrát to vyšlo.“

Zato Sparta se problémů ze startu sezony nezbavila, i když to tak po minulém kole a vítězství 4:0 v Teplicích už skoro mohlo vypadat.

Úvod zápasu domácím nevyšel, po šesti minutách je za nepozornos­t ztrestal šestatřice­tiletý útočník Slepička, který ještě nedávno kopal jen třetí ligu a místo fotbalu zápasil v kleci coby bojovník MMA.

Sparta se trápila, zahazovala šance, bojovala sama se sebou, ale dvacet minut před koncem se zdálo, že soupeře přece jen zlomila.

Pravý bek Chipciu si hodil míč na levačku, trefil se ke vzdálenějš­í tyči a dokonal obrat skóre, který načal Kanga z penalty po faulu Fantiše na Stancia. Jenže Příbram hrála mazaně a jedinou šanci ve druhé půli díky Antwimu využila.

„Body se počítají až na konci, ale tohle je ztráta proti oslabené Příbrami. Co se stalo v závěru, to nemůžeme dopustit. Neuvěřitel­né,“láteřil kouč Sparty Zdeněk Ščasný.

Ani jeho tým nedokázal uhlídat záložníka Matouška, objev podzimu. Před Slepičkový­m gólem do puntíku zopakoval akci, kterou dvakrát úspěšně předvedl už v minulém kole proti Dukle: Rychlý sprint po lajně, hlava nahoře, přesná přihrávka do vápna a hotovo!

I tenhle moment ukázal, že Sparta zdaleka není dokonalá. To sice není ani Plzeň, která včera proti Karviné počtvrté v řadě upachtila těsnou výhru 1:0, ale ta má jako jediná po pěti kolech plný počet bodů. A tak se hřeje v čele.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia