Dnes Prague Edition

Výprask před Sevillou. Olomouc sestřelil Diop

-

OLOMOUC Lístky na Sevillu FC se v Olomouci vyprodaly za den. Čtvrteční bitva o skupinu Evropské ligy bude pro fotbalovou Sigmu noblesní záležitost­í, na kterou se na Hané všichni těší. Jenže v domácí lize to skřípe. Olomouc vyhrála jediné utkání z pěti; včera doma schytala tvrdou lekci od ostravskéh­o rivala. S Baníkem prohrála po trapném výkonu 1:4. Hostům nechyběl ani zraněný kapitán Milan Baroš, hattrickem ho nahradil Dame Diop.

Baníku stačilo rychle udeřit v úvodu. Jak Fillo, tak Diop měli v pokutovém území dost místa na to, aby přesně zamířili. Už ve 13. minutě vedla Ostrava o dva góly a její kotel na celé severní tribuně burácel.

Sigma se musela obejít bez maroda Pilaře, jinak trenér Václav Jílek na mač se španělským velkoklube­m nešetřil nikoho. Na jeho týmu však byla znát únava z náročného programu, ještě ve čtvrtek Olomouc hrála ve 4,5 tisíce kilometrů vzdálené kazašské Almatě. Včera se trápila, nakopávané míče lehce odvraceli vysocí obránci Šindelář se Stronatim, navíc si počínala ležérně ve vlastním vápně. Jílek hnal tým před desetitisí­covou návštěvou na zteč, ale musí doufat, že proti Seville se jeho hráči vybičují k výkonu na hraně svých možností. (doč)

SK Sigma Olomouc FC Baník Ostrava

Branky: 3. Fillo (0:1), 13. Diop (0:2), 60. Diop (0:3), 77. Diop (0:4), 78. Dvořák (1:4). Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Vlček. ŽK: Plšek Granečný.

Diváků: 10 667.

Poločas: 0:2.

Olomouc: Buchta - Sladký (64. Zahradníče­k 3), Štěrba 4, Jemelka 4, Vepřek 5 - Kalvach 4 (64. Dvořák 2) - Hála 4 (46. Texl 3), Plšek 4, Houska 4, Falta - Nešpor 4. Trenér: Jílek. Ostrava: Laštůvka 3 - Pazdera 1.5, Stronati 2, Šindelář 2, Fleišman 2 (77. Granečný) - Fillo 1.5, Jánoš 2.5, Hrubý 2, Holzer - O. Šašinka 2.5 (66. J. Šašinka 3), Diop 1. Trenér: Páník. (doč) střely na branku střely mimo rohy hodnocení

2:6 4:2 11:6 5:1

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia