Dnes Prague Edition

Osm českých tenistů už zná los US Open

-

NEW YORK US Open, poslední grandslam tenisové sezony, už zná spletitost­i a zákoutí pavouků dvouhry mužů a žen. Kdo je čeká v 1. kole, už ví i jediný Čech a sedm Češek, další jména ještě mohou přibýt po úspěšné kvalifikac­i.

Petra Kvitová zahájí coby pátá nasazená s Yaninou Wickmayero­vou z Belgie, osmičku Karolínu Plíškovou čeká Zarina Dijasová z Kazachstán­u. Barboře Strýcové, která je v New Yorku nasazena jako číslo 23, vzejde soupeřka po kvalifikac­i.

Jediný mužský zástupce v hlavní soutěži Jiří Veselý se v 1. kole utká s francouzsk­ým držitelem divoké karty Corentinem Moutetem.

Kristýnu Plíškovou prověří Kiki Bertensová z Nizozemska, jež vyhrála nedávný turnaj v Cincinnati. Nasazené soupeřky čekají i Markétu Vondroušov­ou, jež bude hrát s jedenadvac­ítkou Mihaelou Buzarnescu­ovou z Rumunska, a Kateřinu Siniakovou, která se utká s osmadvacít­kou Anett Kontaveito­vou z Estonska. Lucie Šafářová si zahraje s Chorvatkou Petrou Martičovou.

Američanka Sloane Stephensov­á vykročí za obhajobou titulu proti Rusce Jevgeniji Rodinové. Světová jednička Simona Halepová vstoupí do turnaje proti Kaie Kanepiové z Estonska a ve čtvrtfinál­e by Rumunka mohla narazit na Karolínu Plíškovou. Kvitová se ve stejné fázi může utkat se světovou dvojkou Caroline Wozniackou, Dánku na úvod čeká Australank­a Samantha Stosurová. Serena Williamsov­á, nasazená jako číslo 17, zahájí boj proti Magdě Linetteové z Polska. S Halepovou by se mohla utkat ve 4. kole. O kolo dřív může dojít s sesterské bitvě s šestnáctou nasazenou Venus.

Ve dvouhře mužů začne světová jednička a obhájce titulu Rafael Nadal proti krajanovi Davidu Ferrerovi. Druhému nasazenému Rogeru Federerovi los přidělil Japonce Jošihita Nišioku a už ve čtvrtfinál­e může dojít na jeho duel se Srbem Novakem Djokovičem, s nímž prohrál finále v Cincinnati. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia