Dnes Prague Edition

Nejdřív psychicky nemocná žena útočila v kavárně. Přivolaní policisté ale neinformov­ali nadřízené. Pak vraždila v obchodním domě

Soud potrestal policisty kvůli vražedkyni ze Smíchova

-

PRAHA Za zásah proti Michelle Sudků v kavárně na pražském Újezdě potrestal soud dvojici policistů osmiměsíčn­ími podmínkami. Policisté Sudků zadrželi poté, co se pokusila uškrtit dívku na toaletě, a předali ji do bohnické léčebny. Po propuštění ubodala ženu v nákupním centru. Soud proto jejich zásah označil jako vědomou nedbalost.

„Lukáš Kočer a Petr Michálek spáchali přečin maření úkolu úřední osoby z nedbalosti,“uvedla soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Helena Králová.

Policisté Lukáš Kočer a Petr Michálek byli obžalováni ze zneužití pravomoci úřední osoby. Podle Králové případ řádně nezdokumen­tovali a informace o Sudků nepředali dozorčímu místního policejníh­o oddělení.

Oběma policistům hrozil zákaz činnosti nebo až pět let vězení.

Podle soudkyně nejednali Kočer a Michálek úmyslně a jejich cílem nebylo to, aby získala Sudků jakoukoliv výhodu. „Dopustili se však vědomé nedbalosti a nesplnili přesné postupy, které mají učinit,“dodala na závěr Králová.

Případ, za který byli policisté potrestáni, se datuje do roku 2016, kdy zasahovali v pražské kavárně na Újezdu proti Michelle Sudků, která na toaletě napadla dívku a chtěla ji uškrtit tričkem. Sudků předali záchrance, která ji odvezla do bohnické léčebny. Lékaři ji pak o dva týdny později z léčebny propustili a ona v ten samý den ubodala ženu v obchodním centru.

V době útoku byla podle soudu příčetná, chtěla se podle nich lékařům pomstít za to, že ji propustili, a zajistit si další pobyt v léčebně. Za vraždu a pokus o ni jí soud uložil 30 let vězení. (ČTK, tek)

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ?? Vražedkyně Michelle Sudků krátce po činu, kdy v pražském obchodním domě zavraždila nakupující ženu.
Foto: Petr Topič, MAFRA Vražedkyně Michelle Sudků krátce po činu, kdy v pražském obchodním domě zavraždila nakupující ženu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia