Dnes Prague Edition

Akce ukončí letní prázdniny

-

Dvořákova Praha

Festival hudby Antonína Dvořáka sice začíná až 7. září, ale už tuto neděli nabízí rozmanitý program. Zatímco děti si budou užívat hudebně-výtvarné odpoledne v Anežském klášteře, hudební nadšenci vyrazí na další z výprav Po stopách Antonína Dvořáka s koncertním­i zastávkami. Rodinný den rozezní odpoledne zahrady Anežského kláštera nejen hudbou Antonína Dvořáka, ale i George Gershwina. Na děti čekají workshopy, ve kterých se seznámí s dílem i bohatým životem Antonína Dvořáka. Vydají se s ním na cestu parníkem do Ameriky a také do Vídně. Putování po místech spojených s životem skladatele sleduje Dvořákovu pražskou stopu. Program zájemce zavede do kostela sv. Vojtěcha, bytu architekta a mecenáše Josefa Hlávky, Hlaholu i Konviktu. Na každém zastavení zazní skladatelo­va tvorba, o kterou se postará například Bennewitzo­vo kvarteto. Koncerty doplní výklad muzikologa Davida Beveridge.

Psí festival

Nejlepším přátelům člověka bude o víkendu patřit travnatá plocha před metrem Střížkov. Koná se tam totiž úplně první ročník festivalu DogFest. Oba dny budou naplněny různou psí tematikou. Na návštěvník­y čekají například překážkové dráhy, agility nebo i psí představen­í. Na festivalu vystoupí osobnosti z psí kultury, jako je například psycholog pro psy Rudolf Desenský, trenér bull plemen Daniel Žďárský nebo dostihová rozhodčí Věra Malátková. Vstupenky lze zakoupit na stránkách festivalu www.dogfest.cz za 99 Kč a na místě za 149 Kč.

Dožínky v Pralese

Po druhých žních v ekocentru Prales se nyní zájemci mohou těšit na dožínky. Na nich se například naučí, jak se mele a mlátí obilí. Milovníci ručních prací se naučí vyrábět slaměné předměty. Hlad návštěvníc­i zaženou čerstvě upečenými obilnými plackami z právě namleté mouky. Pořadatelé připravili také slavnostní průvod v krojích. Pravou atmosféru dožínek navodí cimbálová muzika. Akce začíná v sobotu ve 13 h v horním areálu ekocentra Prales. (and)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia