Dnes Prague Edition

Rennae Stubbsová, paní na roztrhání

-

Ó, děvče... Zrovna teď mám tolik práce. Ale předtím jsem si říkala, že by mohla brnknout. Nevypadala na kurtu šťastně. Když se vám nedaří, zpravidla se ozvete lidem, kteří vám mně přišel po tréninku a vtipkoval: „Tak ty se teď moříš s tou bláznivou Češkou, že jo?“A já na to: „Jo, ale díkybohu není bláznivá.“

Lendl tvrdí, že musí najít ideálního klienta, aby se nechal najmout. Klaplo vše mezi vámi a Karolínou?

Jistě. Je uvolněná a pohodová holka, která je v kariéře na sebe tuze přísná. Já jsem opak. Hyperaktiv­ní povaha, dělám milion věcí, ale v práci jsem pozitivní, vidím lepší stránku věcí. Máme se rády a uznáváme se. Jsme přítelkyně. Vidím, v čem se může zlepšit, pasujeme k sobě parádně. Každé holce z Top 10 bych uměla poradit, ale musela by naslouchat jako Kája.

Jak plánujete další spolupráci?

Poletím s Karolínou na asijskou šňůru, do Wu-chanu, Pekingu a pak doufejme do Singapuru na Turnaj mistryň, kam se chce protlačit. Pak si sedneme a domluvíme se, co provedeme dál. Zatím nevíme, ale ujasnily jsme si, jakou cestou by se v tenise měla ubírat, ať ji povedu já, Conchi, nebo někdo jiný. Myslím, že mi důvěřuje. Třeba doporučení­m Conchity jsem si u ní zase šplhla. Kája s ní byla velice spokojená. Takže věřím, že dá na moji radu.

Kdyby chtěla vás, byla by pro vás práce pro ni prioritou?

Víte, peníze vládnou světu. Angažmá v televizi je dlouhodobá záležitost. V trenérské branži jste jako na kolotoči. Jak jsem řekla, jsem v citlivé situaci. Například Darren Cahill je v lepší pozici – vede Halepovou a komentuje chlapy. Kdyby mě nechali dělat mužské zápasy, mohla bych dva úvazky skloubit. Ale sednu si se šéfy z ESPN, vyslechnu si jejich představu a uvidíme.

S Karolínou jsme přítelkyně. Vidím, v čem se může zlepšit. Každé holce z Top 10 bych uměla poradit, ale musela by naslouchat jako Kája.

Karolínin manžel je zároveň jejím manažerem. Jak podle vás fungují takové vztahy v tenise?

Kája a Michal to zvládají výborně. Mary Joe Fernandezo­vá si taky vzala svého agenta Tonyho Godsicka. Kája zjevně svému choti věří a on ji zbožňuje a ochraňuje, takže proč by jim to neklapalo?

Jak náročné pro Karolínu bylo soustředit se na US Open poté, co jí o víkendu zemřel tchán?

Michalův táta byl vážně nemocný. Otázka zněla jen: Kdy smutná událost nastane? Ta zpráva přišla v neděli. Kája byla ráda, že nad Bartyovou vyhrála a aspoň maličko bolestný den Michalovi vylepšila. Bylo pro něj svým způsobem těžké být tady, a ne doma s jeho rodinou. Podporoval tu Karolínu, ač se musel cítit strašně.

Většinu roku cestujete, daleko od příbuzných a přátel. Je v tom tenisový život neúprosný?

Ano, žena Johna Isnera očekává dítě, byl připraven kdykoliv startovat za ni, klidně uprostřed turnaje. Vzpomeňte si na Dominiku Cibulkovou, jak předloni kvůli svému tažení ve Wimbledonu málem nestihla vlastní svatbu. Jo, někdy je to fuška.

 ?? Foto: ČTK ?? Žena dvou profesí Rennae Stubbsová (47 let) posbírala na WTA 60 deblových titulů, teď trénuje Plíškovou a komentuje pro ESPN.
Foto: ČTK Žena dvou profesí Rennae Stubbsová (47 let) posbírala na WTA 60 deblových titulů, teď trénuje Plíškovou a komentuje pro ESPN.
 ??  ?? Ožila Karolína Plíšková navzdory porážce ve čtvrtfinál­e našla na US Open chuť do tenisu. Foto: ČTK
Ožila Karolína Plíšková navzdory porážce ve čtvrtfinál­e našla na US Open chuť do tenisu. Foto: ČTK

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia