Dnes Prague Edition

Finsko-českou Monu točí Ester Geislerová

-

PRAHA Herečka Ester Geislerová se představí v jedné z hlavních rolí finsko-českého snímku Mona. Natáčí se letos na podzim, do kin přijde v roce 2019.

„V příběhu bolestné ztráty a znovunalez­ení sebe sama mi jde hlavně o atmosféru: aby se divák do mých postav dokázal vcítit, aby přeskočily emoce. I proto jsem si vybral Ester Geislerovo­u, ale také českého hudebníka Michala Nejtka. Oba do mé koncepce dokonale zapadají,“vysvětlil režisér Jukka-Pekka Valkeapää, tvůrce festivalov­ě ceněných děl Cizinec a Uprchlíci.

Hrdina filmu, jehož hraje Pekka Strang, přišel při tragické události během prázdninov­ého pobytu u jezera o ženu, kterou představuj­e právě Ester Geislerová. Drama, jež se navíc odehrálo před zraky jejich malé dcerky, otce neustále pronásledu­je a nedá mu spát – dokud v tetovacím salonu nepotká Monu.

Kdo se přidá

„Projekt kombinujíc­í tajemno, napětí, drama a zároveň jednoduchý lidský příběh je přesně to, co chceme dělat. Podílet se na ambiciózní­m mezinárodn­ím projektu, zapojit do něj místní firmy a postavit část štábu je pro nás nedocenite­lnou zkušeností,“uznává producent Vratislav Šlajer ze společnost­i Bionaut, která stála za tuzemskými televizním­i tituly Dáma a Král, Mamon či Svět pod hlavou. Za Česko se k výrobě Mony přidá ještě zvukové studio Soundsquar­e a postproduk­ční firma Kredenc.

Nejmladší ze sester Geislerový­ch hrála v Krysaři, v Hodině tance a lásky či v Krvi zmizelého, letos se představil­a v komediích Chata na prodej či Dvě nevěsty a jedna svatba. Její finský protějšek Pekka Strang má za sebou filmy Odhalený přístav nebo Strop, proslavil se také v titulní roli životopisu Tom of Finland. Loni hrál ve sportovní komedii 95, která se vrátila k hokejovému šampionátu v Helsinkách a ve Stockholmu v roce 1995. (spa)

 ?? Foto: Bionaut ?? Ester Geislerová a Pekka Strang hrají manžele.
Foto: Bionaut Ester Geislerová a Pekka Strang hrají manžele.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia