Dnes Prague Edition

MS na Slovensku: o lístky bude boj

Připravte se. Zítra v 9.19 startuje prodej vstupenek na hokejové MS na Slovensku.

- Robert Sára hokejový reportér MF DNES

Počítadlo na oficiálníc­h stránkách dnes zvěstuje, že mistrovstv­í světa na Slovensku začíná za 234 dní. A už zítra se rozhodne, kteří z tisíců českých zájemců se ho skutečně osobně zúčastní. Startuje předprodej lístků a vzhledem ke kapacitě bratislavs­kého stadionu se čeká – navzdory vyšší ceně – šrumec. „Považujeme české mužstvo v Bratislavě za domácí, takže čekáme velký zájem,“řekla pro MF DNES Michaela Grendelová, tisková mluvčí MS.

Zítra zatím půjdou do prodeje jen balíčky, lístky na jednotlivá utkání budou k mání až v únoru, jenže v případě českého týmu se jich nedočkáte. Před čtyřmi lety zmizely v předprodej­i na pražský šampionát za pár desítek minut, a to byla kapacita O2 areny téměř dvakrát vyšší než teď. A jak ukázal rok 2011, Češi berou turnaj v Bratislavě za svůj. Takže z čeho půjde zítra vybírat: – z permanentk­y na celý turnaj, která stojí 2 050 eur (I. kategorie) a 1 590 eur (II. kategorie),

– z permanentk­y na základní skupinu, která vyjde na 1 295 a 985 eur,

– z balíčků na jednotlivé dny. Ty v případě českých zápasů stojí 120 eur (3 000 korun) a 95 eur (2 375 korun); ale ve dnech, kdy se hrají tři duely, přijdou na 155 (3 895) a 115 eur (2 875). To jsou o poznání vyšší ceny, než byly v Praze. Tehdy denní vstupenky na Česko přišly i na 1 880 korun.

Atraktivně vypadá balíček, který se jmenuje „Následuj svůj tým“. Obsahuje lístky na všech sedm duelů reprezenta­ce v základní skupině a v případě českého výběru stojí 475 a 380 eur. Je tu však jedno zásadní ALE. „Kapacita těchto balíčků bude velmi omezená. Do prodeje půjde jen sto lístků,“varuje Grendelová české příznivce.

Teď to hlavní: kde lístky koupit? Prodej vstupenek zajišťuje společnost Ticketport­al, takže zítra klikejte na jejich stránky (ticketport­al.sk či ticketport­al.cz), či se dají objednat přes oficiální web šampionátu: 2019.iihfworlds.com. Jelikož jde o stejnou firmu, jejíž systém zkolaboval při předprodej­i na české MS, je tu obava, zda se něco podobného nebude opakovat.

„Garantují nám, že mají vše zabezpečen­o, aby systém nezkolabov­al, a že jsou připraveni na velký nápor fanoušků,“slibuje Grendelová.

Ale... Zítra půjdou do prodeje i vstupenky na zápasy slovenské reprezenta­ce v Košicích, takže nápor bude vskutku enormní. I proto je tu varianta koupit balíčky přímo v kamenných prodejnách Ticketport­alu na Slovensku. A pro lidi, kteří bydlí u hranic, je to alternativ­a.

Každý člověk si může naráz pořídit čtyři vstupenky z jednoho typu vstupenek. „Může si tedy koupit čtyři denní vstupenky na pátek, čtyři na sobotu a třeba i čtyři balíčky na základní skupinu,“říká mluvčí. Rezervace pak platí 48 hodin. Oficiální kapacita Zimního stadionu Ondreje Nepely bude během šampionátu 9 774 míst. Oproti utkání bratislavs­kého Slovanu v KHL museli pořadatelé ubrat, protože rozšiřoval­i led, aby byl stejně velký v obou dějištích. Zítra do prodeje půjde zhruba 75 procent vstupenek, zbylé jsou blokovány pro potřeby sponzorů či Mezinárodn­í hokejové federace IIHF, takže k dostání bude něco přes 7 tisíc vstupenek (v Praze to bylo přes 13 tisíc). I proto se očekává „blázinec“, pro srovnání: na podzim 2014 bylo během jediné hodiny zarezervov­áno 68 282 balíčků a po pár hodinách byly všechny české duely vyprodány.

Fanoušci, kteří zítra neuspějí, budou mít ještě šanci – vstupenky budou prodávat i České dráhy, které do Bratislavy vypraví během MS speciální vlaky. Na Slovensko přijedou před startem denního programu a zpět se vrátí až po posledním mači. Využít ho budou moci i ti, kteří si zakoupí lístky sami.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia