Dnes Prague Edition

Vrátí se Sheeran, představí album Divide

-

PRAHA Ed Sheeran, jeden z nejvyhledá­vanějších hudebníků současnost­i, vyrazí příští rok na evropské turné ke své desce Divide. Čerstvý nositel Řádu britského impéria, čtyřnásobn­ý držitel Grammy a pětinásobn­ý vítěz BRIT Awards vystoupí také v Praze, 7. července 2019 pod širým nebem na Letišti Letňany.

Pořadatelé očekávají zájem desetitisí­ců fanoušků. Napovídají tomu nejen počty prodaných vstupenek po celém světě, ale i Sheeranův rekord čtyř vystoupení na londýnském stadionu Wembley, které bylo vůbec největším sólovým vystoupení­m bez doprovodné kapely, jaké kdy Británie viděla. Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji od 27. září v prodejních sítích Ticketport­al a GoOut.

Ed Sheeran do Prahy zavítá v rámci evropského turné ke své aktuální desce Divide. Atraktivit­u pražského koncertu zvyšuje i fakt, že písničkář vynechá okolní státy jako Polsko nebo Slovensko. Do Česka se Sheeran vrací po čtyřech letech po své beznadějně vyprodané tuzemské premiéře v Tipsport areně.

„Je nám opravdu velkou ctí, že jsme dostali možnost Eda Sheerana do Prahy opět přivézt. V roce 2015 jsme pořádali jeho první pražský koncert a od té doby s hrdostí sledujeme Sheeranův raketový růst,“říká Lenka Muráriková z pořádající agentury Charmenko CZ.

Zástupci maďarského festivalu Sziget zároveň oznámili, že Sheeran bude jedním z headlinerů příštího ročníku. Ten se tradičně koná na největším ostrově v Budapešti od 7. do 13. srpna 2019 a předprodej vstupenek bude zahájen 1. října.

Ed Sheeran v loňském roce vydal svoje třetí studiové album Divide (označované však pouze znakem „÷“), které získalo Grammy a dosud se jej prodalo více než patnáct milionů kopií. Na konci roku 2017 obdržel Řád britského impéria za své aktivity v oblasti hudby a charity. (vah)

 ?? Foto: Tomáš Krist, MAFRA ?? Sheeran v Praze poprvé zpíval roku 2015.
Foto: Tomáš Krist, MAFRA Sheeran v Praze poprvé zpíval roku 2015.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia