Dnes Prague Edition

Další facka pro Plzeň. Před šlágrem ji smázl Jablonec

- — David Čermák

Přes devět let pravidelně vozila z Jablonce body. Až včera ne. Co z toho pro fotbalovou Plzeň vyplývá? Že má problém!

Dohrávku 9. ligového kola Viktoria nezvládla. Nejen, že prohrála 0:3. Ale hlavně: už dvacet minut před koncem přestala bojovat, rezignoval­a, soupeře nechala dohrát v exhibičním tempu. Tím odhalila, že před pátečním šlágrem proti Spartě zdaleka není v pohodě.

Že by Plzeň tak srazilo, že nedotáhla k vítězství skvěle rozjetý zápas Ligy mistrů proti CSKA Moskva a „jen“remizovala 2:2? Možná.

Najednou to totiž byla úplně jiná Viktoria než ta, která ve středu během prvního poločasu ruského soupeře vytrvale dusila.

Dvougólový střelec Krmenčík? V Jablonci naprosto neviditeln­ý.

Obránce Limberský, který v pohárovém zápase létal po lajně jako zamlada? Jako by zatáhl ruční brzdu.

A záložník Kolář, který se proti CSKA skvěle chytil po dlouhé pauze? Kouč Vrba ho stáhl už o pauze.

Plzeňský trenér se v deštivém večeru u postranní čáry kabonil. Viděl, že hlavně prvním poločasem se Viktoria protrápila: ani jednou netrefila branku, jedinkrát vypálila mimo. Zato nažhavený Jablonec se hnal do šancí, za poločas stihl dvanáct střel a zaslouženě i dva góly.

Oba zařídil rozjetý záložník Trávník nejdřív hlavou, pak parádním technickým obstřelem gólmana Kozáčika. A ještě stihl deset minut po pauze připravit třetí, když rohový kop zakroutil na hlavu Chramosty, který dostal tolik prostoru, že ani nemusel vyskočit.

Plzeň dostala druhou facku v sezoně podobnou jako na začátku září na Slavii, kde dostala dokonce čtyři góly. A aby se ze třetího místa dostala před Spartu, bude ji muset v pátek porazit.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia