Dnes Prague Edition

Vodní slalomáři získali v Riu stříbro a bronz

-

RIO DE JANEIRO Bohatou medailovou neděli zažili vodní slalomáři na mistrovstv­í světa.

Na kanálu v Riu de Janeiro, který mu před dvěma lety přinesl olympijský bronz, se stal kajakář Jiří Prskavec vicemistre­m světa. Tentokrát nestačil jen na Němce Hannese Aignera. Obhájce titulu Ondřej Tunka byl šestý, stříbrný medailista z loňského šampionátu Vít Přindiš obsadil sedmou příčku.

Celkový vítěz letošního ročníku Světového poháru Prskavec i na vrcholu sezony potvrdil stabilní formu. Vycházely mu riskantní průjezdy branek a čistou jízdou se zařadil na druhé místo za Aignera. „Klaplo mi to skoro všechno, on jel prostě o tu vteřinku rychleji,“uvedl Prskavec.

Krátce před ním získala bronzovou medaili kanoistka Tereza Fišerová, obhájkyně stříbra. Vyhrála letošní suverénka Jessica Foxová z Austrálie, jež vyhrála všechny závody Světového poháru a přidala sedmé individuál­ní zlato z MS, před obhájkyní Mallory Franklinov­ou z Británie. Pořadí na prvních dvou místech tak bylo v Riu stejné jako v sobotním závodě kajakářek.

Fišerové navzdory „šťouchu“ve 22. brance skvěle vyšla závěrečná třetina tratě a průběžně vedla, nakonec ji porazily dvě největší favoritky. „Měla jsem velké štěstí, že mi to nakonec vyšlo na ten bronz,“přiznala Fišerová.

Už v pátek obhájili Veronika Vojtová a Jan Mašek bronz v závodě smíšených posádek deblkanoí, Tereza Fišerová s Jakubem Jáněm skončili čtvrtí. Kanoista Tomáš Rak dojel v sobotu osmý.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia