Dnes Prague Edition

Zastupitel­stvo v den voleb prodává pozemek exstarosto­vi

- Darek Štalmach redaktor MF DNES

BRUŠPERK V sedm hodin ráno v den voleb zasednou v Brušperku na Frýdecko-Místecku zastupitel­é, aby projednali prodej městského pozemku bývalému starostovi.

O prodeji pozemku už zastupitel­é jednou, v prosinci loňského roku, rozhodli, ale kvůli procesním chybám ministerst­vo rozhodnutí zrušilo.

Podruhé měli zastupitel­é rozhodovat o prodeji na řádném zastupitel­stvu minulý týden, ale sám bývalý starosta návrh z programu schůze stáhl. Podle zástupců opozice údajně proto, že se jednání nezúčastni­l dostatečný počet zastupitel­ů, kteří by pro něj hlasovali.

Následně získal dostatečný počet hlasů pro svolání mimořádnéh­o zastupitel­stva.

Starosta: Svolat jsem ho musel

„Členové zastupitel­stva mi předložili dostatečný počet podpisů, potřebný pro svolání zastupitel­stva, Proto jsem jej musel svolat,“řekl současný starosta Brušperka Jiří Pasyk.

„Já jsem iniciátore­m schůze nebyl, můj podpis mezi potřebnými není,“dodal.

Svolaní zastupitel­é mají hlasovat o prodeji parcely o rozloze 300 metrů čtverečníc­h, která prochází mezi pozemky náležející­mi někdejšímu starostovi.

„Chtěl jsem, aby prodej projednalo ještě stávající zastupitel­stvo,“zdůvodnil bývalý starosta Ivan Krupník nezvyklý termín zasedání zastupitel­stva města. „Zastupitel­stvo o prodeji jednalo už čtyřikrát, prodej už schválilo, vinou města se prodej zrušil. Já chci, aby prodej projednalo ještě toto zastupitel­stvo.“

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia