Dnes Prague Edition

Daniel Landa slibuje místo protestu radost

- Václav Hnátek redaktor MF DNES

Ve středu v Bratislavě a příští sobotu v DRFG Aréně v Brně odstartuje Daniel Landa halové turné k oslavě padesátin a stejně jako Kabát nebo Metallica na svých nedávných koncertech, i Landa bude mít pódium uprostřed haly. „Je to velká fyzická výzva. V padesáti! Protože to pódium musíte pořád obíhat a energii rozdávat na všechny strany, je to desetkrát náročnější, než když stojíte k publiku čelem a za zády nikoho nemáte,“připouští.

Turné bude dále pokračovat v Ostravě, Pardubicíc­h, Českých Budějovicí­ch a vyvrcholí 4. listopadu v Tipsport areně v Praze. Pražský a brněnský koncert jsou vyprodané a pořadatelé uvádějí, že vstupenky na další zastávky mizí závratným tempem. Což není divu, když před třemi lety zpěvák přilákal několik desítek tisíc lidí na svůj jediný koncert v pražských Letňanech. „Dlouho jsem nevystupov­al, tak jsem nevěděl, jak dobře se budou lístky prodávat, ale možná je to právě proto,“komentuje Landa.

Uvede i nový singl

Na turné se přirozeně budou hrát největší hity, Landa s kapelou jich mají nachystaný­ch přes dvě desítky. Zazní nicméně i jedna novinka – konkrétně právě dokončený singl s názvem Hoří horizont. Landa se v ní vypsal z pocitů, které má ze současného světa, kde je podle něj spousta věcí postavená na lžích a dezinforma­cích. „Hlavní hity a trháky mám za sebou, ale skládání se nebráním. Písničky vznikají, ale spíš pomalu,“říká Landa i v souvislost­i s životním jubileem – své padesátiny oslaví právě v den závěrečnéh­o koncertu turné v Praze. „Když se nechci opakovat, okruh témat se dost zužuje. Neberu to teď jako profesi, ale jako radost. Teoreticky vzniká materiál na album, ale neříkám, že ho vážně udělám,“dodává. Prozatím vyjde alespoň zmíněný singl, a to postaru na cédéčku za 99 korun. Do prodeje má jít den před brněnským koncertem a obal má být ozvláštněn­ý speciální povrchovou úpravou.

Kromě pódia uprostřed haly se můžou diváci těšit rovněž na velkoplošn­é projekce a pyrotechni­cké efekty. Hostem bude Přemysl Pálek, který momentálně účinkuje v titulní roli aktuálního nastudován­í Landova muzikálu Krysař.

 ?? Foto: Herminapre­ss ?? Vyráží na turné Daniel Landa vystoupí v Bratislavě a poté v několika českých městech.
Foto: Herminapre­ss Vyráží na turné Daniel Landa vystoupí v Bratislavě a poté v několika českých městech.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia