Dnes Prague Edition

Stovky karavanů a obytných aut. Blíží se Caravaning Brno

Moderní obytné vozy a karavany světových značek, vybavení pro cestování, minikemp, testovací jízdy i cestovatel­ské přednášky. To vše nabízí oblíbený veletrh Caravaning Brno, který na výstavišti začíná příští týden ve čtvrtek.

- — Milada Nedopilová

Volnost na cestách. To je hlavní výhoda obytných aut a karavanů. Pokud patříte mezi fanoušky tohoto druhu cestování, nenechte si ujít další ročník oblíbeného veletrhu Caravaning Brno. Na brněnské výstaviště můžete zajít ve dnech 8.–11. listopadu.

Dva zaplněné pavilony

Caravaning Brno opět zcela zaplní dvě výstavní haly. Jedinečný pohled na ty nejluxusně­jší expozice nabídne pavilon F, který je věnován prémiovým značkám. Dočkáte se toho nejlepšího od značek Blue Rent, Campingwor­ld Neugebauer, Caravan Metropol, J. M. Trade, Mercedes-Benz Vans Česká republika či TOPTRADE. „Zastoupeny budou značky Bürstner, Niesmann + Bischoff, Hymer, Carthago, Concorde, Frankia, Pilote, Le Voyageur a Phoenix,“doplňuje manažerka veletrhu Simona Křečková.

Další desítky vystavovat­elů se představí v pavilonu P. „Návštěvníc­i zde najdou novinky i osvědčené modely od firem Adria Karavany Morava, Adria Karavany Sedlčany, Blue Rent, Car-Star, Caravan Centre Moravia, Caravan Centrum Pardubice, FIBICH CampingCar­s, FINASO, HvCARAVANS, HYKRO, KaravanTra­vel.cz, KOBRAS, Kov Velim, Rinen či Turčan-Auto,“jmenuje Křečková. Vystaveny tak budou modely značek Adria, CARADO, LMC, Pössl, Westfalia, BENIMAR, Dethleffs, GIOTTILine, Itineo, Rapido, Fendt, Sunlight, Ahorn, CI, Eura Mobil, RIMOR, Globecar, Frankia, Tanja Vans, Mobilvetta a dalších.

Stany, nábytek i elektrokol­a

Na veletrhu ale nebudou jen nablýskané vozy a přívěsy. Určený je také pro ty, kteří shání nové vybavení pro kempování. A mohou zde i rovnou nakoupit stany, nádobí, předstany, kempingový nábytek a mnoho dalších věcí. Hodně lidí si na dovolenou bere kola a přibývá těch, kteří volí verzi s motorkem. Elektrokol­a na výstavišti nabídnou například Auto Kelly, GreenBike nebo Cyklospeci­ality.

Sedněte si za volant karavanu

Na veletrhu si nemusíte expozice jen prohlížet, řadu věcí si můžete vyzkoušet. Populární jsou testovací jízdy s obytnými vozy na venkovních volných plochách před pavilony. „Zajezdit si mohou jak zkušení řidiči, tak začátečníc­i, kteří si chtějí jízdu na vlastní kůži vyzkoušet,“doplňuje Křečková. Vítáni jsou i návštěvníc­i, kteří na veletrh přijedou stylově – vlastním obytným vozem. Připraven je pro ně Caravan Park, ve kterém mohou na veletrhu přenocovat. Zajímavý bude také program na stánku Žena v autě.cz, kde si návštěvníc­i vyzkouší simulátory otočení vozu a nárazu.

Na veletrhu Caravaning Brno už můžete začít plánovat dovolenou a vybírat správný kemp. Dozvíte se, co všechno tato zařízení pro karavanist­y nabízejí a na co si dát pozor. Stánek zde budou mít jak samostatné kempy, tak například Asociace kempů v ČR.

 ?? Foto: Veletrhy Brno ??
Foto: Veletrhy Brno
 ??  ??
 ??  ?? Pohodlí Moderní obytné vozy a karavany nabízejí cestovatel­ům až nečekaný komfort a pohodlí. Na výstavišti si to můžete vyzkoušet. 2x foto: MAFRA
Pohodlí Moderní obytné vozy a karavany nabízejí cestovatel­ům až nečekaný komfort a pohodlí. Na výstavišti si to můžete vyzkoušet. 2x foto: MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia