Dnes Prague Edition

V zimě můžete kempovat třeba přímo u sjezdovky

-

Zimní kempování patří mezi současné cestovatel­ské trendy. A toto téma se objeví i na veletrhu Caravaning Brno. Své zkušenosti přijde předat například fotograf a cestovatel Jakub Moravec, se kterým se návštěvníc­i podívají až za zimní polární kruh – samozřejmě v „obytňáku“.

Tipy ohledně vhodných obytných vozů pro cestování v zimě mají i vystavovat­elé. „Pro zimní cesty bych doporučil Concorde Charisma 900L. Jedná se o stabilní vůz s vynikající­mi jízdními výkony. Sám jezdím nejvíc v zimě, zejména na víkendy po Čechách a Rakousku,“říká za Blue Rent Filip Guryča.

Vhodná místa pro zimní kemping doporučuje i Ivan Vávra z TOPTRADE. „Vyrazil bych kamkoliv pod sjezdovku, například s vozem Frankia Platin.“

Náruživým kempařem je i Heinrich Vik z Caravan Metropol. „Kempuji již od roku 1969, zimní kemping je prostě super, ale bohužel u nás je stále málo kvalitních zimních kempů. Jedničkou v této oblasti je určitě Rakousko se svými více než 150 zimními kempy,“doplnil.

Vhodná vozidla do zimy má i firma Campingwor­ld Neugebauer. „Vozidla Carthago jsou všechna vhodná do zimního provozu. Sériově jsou vybavena dvojitou vyhřívanou odizolovan­ou podlahou,“popisuje za firmu Lukáš Kinzl.

Zimní kempování vyznává i Jan Myslil z J. M. Trade. „Já osobně bych si vybral od značky Pilote polointegr­ovaný vůz P706GJ, který má velkou garáž a jízda s ním je velmi příjemná. Osobně jezdím rád do Schladming­u, kde se ještě loni dalo stát přímo u sjezdovky. Je tam také kemp, od kterého jezdí skibus,“doporučuje.

Vhodné vozy pro cestování v zimě má i Mercedes-Benz Vans ČR. „Jednoznačn­ě bych z naší nabídky doporučil Mercedes-Benz Marco Polo s pohonem všech kol a nezávislým topením. S tímto vozem se dostanete bez problému do oblíbené lokality za každého počasí,“sdělil za společnost Jan Przyczko. (mil)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia